Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rzeczpospolita (Πολωνικό ΜΜΕ): Ο στρατηγός Jakubczyk ανακλήθηκε από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ για ομοφοβία

Rzeczpospolita (Πολωνικό ΜΜΕ): Ο στρατηγός Jakubczyk ανακλήθηκε από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ για ομοφοβία
Η διαδικασία για την ανάκληση του στρατηγού βρίσκεται σε εξέλιξη
Ο Πολωνός στρατηγός Artur Jakubczyk έχει κατηγορηθεί για ομοφοβία και ρατσισμό και ανακαλείται από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ, αναφέρει το πολωνικό έντυπο Rzeczpospolita.
«Οι σύμμαχοι ζήτησαν να αντικαταστήσουν τον Πολωνό στρατηγό στο διεθνές στρατιωτικό αρχηγείο στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, μετά από αίτημα των συμμάχων, η διαδικασία για την ανάκληση του στρατηγού βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο λόγος για την ανάκληση του στρατηγού ήταν «παρατυπίες» κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τη θέση του επικεφαλής του τμήματος πολιτικής πληροφοριών της κοινής διεύθυνσης πληροφοριών και ασφάλειας στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ.
«Ο Artur Jakubczyk ήταν στην επιτροπή του διαγωνισμού και ήθελε να δώσει προτίμηση σε μία από τις υποψήφιες, η οποία είναι από την Πολωνία, η συμπεριφορά του χαρακτηρίστηκε ως ομοφοβική και ρατσιστική», αναφέρει η έκθεση.
Το Πολωνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε σε αυτές τις πληροφορίες και δεν υπερασπίστηκε τον στρατηγό του.
«Σας ενημερώνουμε ότι μετά από αίτημα των συμμάχων, η διαδικασία ανάκλησης του ταξίαρχου A. Jakubczyk από το διεθνές στρατιωτικό αρχηγείο στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ είναι σε εξέλιξη, δυστυχώς, είναι μια ακόμη μοιραία απόφαση προσωπικού των προκατόχων μας», δήλωσε το Πολωνικό Υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης