Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρωσικές δυνάμεις έφθασαν ανατολικά του Pokrovsk - Μεγάλη η επιτυχία του Ρωσικού στρατού

Οι Ρωσικές δυνάμεις έφθασαν ανατολικά του Pokrovsk - Μεγάλη η επιτυχία του Ρωσικού στρατού
Η κατεύθυνση του Pokrovsk παραμένει η πιο επικίνδυνη για τον ουκρανικό στρατό που δεν μπορεί να σταματήσει την ρωσική προέλαση
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς διαφορετικές κατευθύνσεις στην πρώτη γραμμή του Donbass.
Η κατεύθυνση του Pokrovsk παραμένει η πιο επικίνδυνη για τον ουκρανικό στρατό που δεν μπορεί να σταματήσει την ρωσική προέλαση.
Στις 4 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον πλήρη έλεγχο της πόλης Novoselovka Pervaya που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα δυτικά της Avdiivka.
Οι πρώτες αναφορές για τον ρωσικό έλεγχο του οικισμού ήρθαν στα τέλη Ιουλίου.
Η ρωσική νίκη επιβεβαιώθηκε τόσο από Ρώσους όσο και από Ουκρανούς στρατιωτικούς δημοσιογράφους.
Η επίσημη έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαιώνει την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων καθαρισμού στην πόλη και στα περίχωρά της.
Οι ρωσικές θέσεις κοντά στη Novoselovka Pervaya διασφαλίστηκαν και η πόλη μετατράπηκε σε ρωσικό προπύργιο από όπου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν ήδη επιθέσεις σε νέες ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές από ουκρανικές στρατιωτικές πηγές, ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στο χωριό Mezhevoe που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Novoselovka Pervaya.
Οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα και απέκτησαν ερείσματα στα βόρεια προάστια του χωριού.
Συνολικά, μέσα σε μια ημέρα, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε ένα ευρύ μέτωπο περίπου 2,5 χιλιομέτρων έως 1 χιλιόμετρο σε βάθος στην ουκρανική άμυνα δυτικά της Novoselovka Pervaya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης