Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άγρια επεισόδια στη Βρετανία μετά τη δολοφονία 3 κοριτσιών - Διαδηλώσεις κατά μεταναστών, βανδαλισμοί ξενοδοχείων

Άγρια επεισόδια στη Βρετανία μετά τη δολοφονία 3 κοριτσιών - Διαδηλώσεις κατά μεταναστών, βανδαλισμοί ξενοδοχείων
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου βίαιες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο
Δίχως τέλος είναι τα αιματηρά επεισόδια κατά μεταναστών στη Βρετανία, μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών σε σχολή χορού.
Αντιμεταναστευτικές και αντιισλαμικές βρετανικές οργανώσεις εκμεταλλεύτηκαν τις φήμες που κυκλοφόρησαν μετά την επίθεση στο Σάουθπορτ και οι οποίες έλεγαν ότι ο δράστης ήταν παράτυπος μετανάστης και ριζοσπάστης μουσουλμάνος. Ωστόσο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 17χρονος που έχει συλληφθεί γεννήθηκε στη Βρετανία και, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προέρχεται από οικογένεια χριστιανών.
Εν τούτοις, τα επεισόδια συνεχίστηκαν και σκηνές βίας επικρατούν σε όλη τη χώρα. «Θέλουμε τη χώρα μας πίσω», «προστατεύστε τα παιδιά μας», «σταματήστε τις βάρκες» ήταν και είναι κάποια από τα συνθήματα, ενώ οι σημαίες της Αγγλίας και Ηνωμένου Βασιλείου καλύπτουν τα σώματα των ακροδεξιών διαδηλωτών.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου βίαιες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η αστυνομία προχώρησε σε εκατοντάδες συλλήψεις σε περιοχές της βόρειας και νοτιοδυτικής Αγγλίας αλλά και Β. Ιρλανδίας. Συγκεκριμένα σε Λίβερπουλ, Στόουκ-ον-Τρεντ, Χουλ, Μπέλφαστ, Μπλάκπουλ και Λιντς η κατάσταση ξέφυγε.
Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές, έσπασαν βιτρίνες σε δεκάδες καταστήματα και κατέστρεψαν αυτοκίνητα. Στο στόχαστρο μπήκαν πολλά μίνι-μάρκετς (τα περισσότερα από αυτά ανήκουν σε μετανάστες), τζαμιά και ισλαμικά κέντρα, ακόμη και ξενοδοχείο που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο.
Starmer: Όσοι αλήτες εμπλέκονται στις ταραχές, θα το μετανιώσουν

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Keir Starmer, προειδοποίησε, την Κυριακή (4/8/2024), ότι οι δράστες των ταραχών που συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και πολλές ημέρες «θα μετανιώσουν» που συμμετείχαν σε αυτές, ενώ συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι αντιμεταναστευτικές κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις.
«Σας εγγυώμαι ότι θα μετανιώσατε που συμμετείχατε σε αυτές τις ταραχές», είπε σε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του «θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να οδηγήσει αυτούς τους αλήτες στη δικαιοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης