Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει το πετρέλαιο - Χαμηλό 8 μηνών, λόγω φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ

Καταρρέει το πετρέλαιο - Χαμηλό 8 μηνών, λόγω φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ
Εντείνονται οι ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 8 μηνών καταρρέουν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω των ανησυχιών για ύφεση στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο. Μάλιστα, οι ανησυχίες αυτές υπερίσχυσαν των κινδύνων προσφοράς που προέκυψαν από τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Πρόσφατα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (2/8/2024) αποκάλυψαν σημαντική επιβράδυνση της αύξησης της απασχόλησης στις ΗΠΑ, αύξηση του ποσοστού ανεργίας και μείωση της αύξησης των μισθών. Αυτοί οι παράγοντες έχουν αυξήσει τις ανησυχίες ότι η Fed θα διατηρήσει τα υψηλά επιτόκια για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Την ίδια στιγμή, οι αγορές παρακολουθούν στενά την αντίδραση του Ιράν μετά την προειδοποίηση για αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Hamas, Ismail Haniyeh, η οποία σημειώθηκε μετά τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της Hezbollah σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.
Η τιμή West Texas Intermediate (WTI) για τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου σημείωσε πτώση 1,10% για να πωληθεί στα 72,31 δολάρια. Για τους διακανονισμούς του Οκτωβρίου, το Brent υποχώρησε κατά 0,98% και διαπραγματεύεται στα 76,14 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης