Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει στον ουρανό της Ουκρανίας; F-16 κατευθύνθηκε προς τα σύνορα με τη Μολδαβία και... εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

Τι συμβαίνει στον ουρανό της Ουκρανίας; F-16 κατευθύνθηκε προς τα σύνορα με τη Μολδαβία και... εξαφανίστηκε από τα ραντάρ
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι δυτικά μαχητικά F-16 θα μπορούσαν να σταθμεύσουν σε γειτονικές χώρες όπως η Μολδαβία για να αποφευχθεί μια άμεση απειλή
Η πρόσφατη πτήση ενός ουκρανικού μαχητικού αεροσκάφους F-16 πάνω από την Οδησσό προκάλεσε πολλά ερωτηματικά τόσο στους ουκρανικούς όσο και στους ρωσικούς στρατιωτικούς κύκλους.
Αυτό, καθώς το αεροπλάνο έφυγε από τον εναέριο χώρο της Οδησσού, κατευθύνθηκε προς τη Μολδαβία, γεγονός που δημιούργησε εικασίες για πιθανή βάση αυτών των μαχητικών εκτός της ζώνης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO).
Έκτοτε... αναζητείται
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι δυτικά μαχητικά F-16 θα μπορούσαν να σταθμεύσουν σε γειτονικές χώρες όπως η Μολδαβία για να αποφευχθεί μια άμεση απειλή.
Μια τέτοια λύση θα επέτρεπε τη διατήρηση της ετοιμότητας των μαχητικών και ταυτόχρονα θα ελαχιστοποιούσε τους κινδύνους καταστροφής τους στο ουκρανικό έδαφος.
Σύμφωνα με το Avia.pro τα μαχητικά φυλάσσονται στα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της Ουκρανίας.
Το γεγονός αποδεικνύεται από την παρουσία εξωτερικών δεξαμενών καυσίμων σε αεροσκάφη μάχης, που επιτρέπουν στα μαχητικά να καλύπτουν σημαντικές αποστάσεις.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Andrei Kartapolov, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι τα μαχητικά F-16 και τα αεροδρόμιά τους εκτός Ουκρανίας θα γίνουν νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό εάν συμμετάσχουν σε μάχιμες αποστολές.
"Οποιεσδήποτε απόπειρες χρήσης αυτών των μαχητών εναντίον μας θα κατασταλεί και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξουδετερώσουμε την απειλή", τόνισε τέλος ο Andrei Kartapolov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης