Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση από Αίγυπτο: Σε κρίσιμη καμπή η Μέση Ανατολή - Κάντε όλοι πίσω

Προειδοποίηση από Αίγυπτο: Σε κρίσιμη καμπή η Μέση Ανατολή - Κάντε όλοι πίσω
Να επιδείξουν όλοι αυτοέλεγχο και να ακούσουν τη φωνή της λογικής ζήτησε ο πρόεδρος της Αιγύπτου
Η Μέση Ανατολή είναι σήμερα μάρτυρας μιας εξαιρετικά επικίνδυνης καμπής στην ιστορία της και για να επιβιώσει, οι χώρες της περιοχής πρέπει να επιδείξουν σημαντικό αυτοέλεγχου υποστήριξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Abdel Fatah al Sisi.
Σε συνάντηση που είχε στο Κάιρο με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Hakan Fidan, ο Αιγύπτιος πρόεδρος επισήμανε πως όλα τα κράτη της περιοχής πρέπει να επιδείξουν υψηλό επίπεδο αυτοελέγχου και να ακούσουν τη φωνή της λογικής.
Όπως είπε, «ένας από τους τρόπους αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην περιοχή είναι η άμεση καθιέρωση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας», η οποία με τη σειρά της «θα ανοίξει τον δρόμο για πολιτικά και διπλωματικά μέσα για την επίλυση της σύγκρουσης».
«Το Κάιρο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για τους κινδύνους επέκτασης της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην περιοχή, η οποία θα απειλήσει την ασφάλεια όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.
Κατά τη συνάντηση, τα μέρη συμφώνησαν ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι αυτή τη στιγμή «εξαιρετικά σοβαρή» και καταδίκασαν «τις ισραηλινές πολιτικές που αποσκοπούν μόνο στην περαιτέρω κλιμάκωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης