Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θλίψη - Η Ουκρανία... πεθαίνει – Κράτος- φάντασμα, ξεμένει από ανθρώπους – Έχασε 30 εκατ. σε 32 χρόνια

Θλίψη - Η Ουκρανία... πεθαίνει – Κράτος- φάντασμα, ξεμένει από ανθρώπους – Έχασε 30 εκατ. σε 32 χρόνια
Αυξάνεται δραματικά η λιποταξία στον ουκρανικό στρατό - Από τις αρχές του 2022, η εισαγγελία έχει ανοίξει 63,2 χιλιάδες ποινικές υποθέσεις
Ανεξάρτητα από το πόσο υψηλής τεχνολογίας είναι ο σημερινός πόλεμος, αυτός εξακολουθεί να χρειάζεται ανθρώπους.
Μέχρι το πεζικό να πάρει το οχυρό του εχθρού, μέχρι η μπότα του να αφήσει το σημάδι της σε προηγουμένως ξένο έδαφος, μέχρι το χέρι του να σηκώσει το λάβαρο, κάνοντάς το δικό του, ο πόλεμος συνεχίζεται.
Ναι, τα όπλα γίνονται όλο και πιο θανατηφόρα.
Ίσως είναι ήδη δυνατό να πολεμήσουμε χωρίς ανθρώπινη συμμετοχή.
Αλλά δεν μπορείς να τον κερδίσεις, επισημαίνει σε δημοσίευμα του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Δραματική μείωση

Η Ουκρανία ξεμένει από κόσμο.
Αυτό αποδεικνύεται όχι από κάποια φλογερή προπαγάνδα, αλλά από στεγνά στατιστικά στοιχεία.
Την εποχή της «απόκτησης της ανεξαρτησίας», ο πληθυσμός της πρώην Σοβιετικής δημοκρατίας ήταν περίπου 52 εκατομμύρια άνθρωποι.
Έως τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις του Κιέβου, ήταν περίπου 36 εκατομμύρια.
Ωστόσο, από αυτόν τον αριθμό πρέπει να αφαιρεθούν τόσο οι πολίτες που πήγαν στο εξωτερικό (μόνιμα ή για μακροχρόνια εργασία) όσο και εκείνοι που ζούσαν στα εδάφη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Luhansk και του Donetsk που ήταν και de facto ανεξάρτητα από το Κίεβο.

Η Ουκρανία έχασε 30 εκατ. σε 32 χρόνια

Με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η εκροή πληθυσμού εντάθηκε (αν και πριν ήταν μεγάλη) - και το 2023.
Επίσημες πηγές του Κιέβου έκαναν λόγο για έναν πληθυσμό από 25 έως 32 εκατομμύρια ανθρώπους.
Λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία αξιόπιστης καταμέτρησης στις συνθήκες των εχθροπραξιών και την επιθυμία να μην αποκαλυφθεί ο αριθμός των στρατιωτικών απωλειών, μπορεί να μιλήσει κανείς - όπως αναφέρει το RIA Novosti - για 20 εκατομμύρια που πραγματικά ζουν σε εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023, ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor, ισχυρίστηκε ότι «λιγότερο από 20 εκατομμύρια άνθρωποι παρέμειναν στην Ουκρανία».

Έκρηξη… από λιποτάκτες

Η Ουκρανία ξεμένει από κόσμο.
Οι τρομακτικές στατιστικές που αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα τριάντα ετών «ανεξαρτησίας» θα φαίνονται ακόμη πιο ζοφερές αν θέσουμε ωμά το ερώτημα: πόσοι από τα 20 εκατομμύρια πολίτες είναι έτοιμοι να την υπερασπιστούν με τα όπλα στο χέρι;
Ολο και λιγότεροι.
Για άλλη μια φορά, δεν πρόκειται για προπαγάνδα, αλλά για στατιστική, λέει το RIA Novosti.
Αν στην αρχή της ειδικής επιχείρησης το καθεστώς του Κιέβου κατάφερε να κινητοποιήσει τον πληθυσμό και να εξασφαλίσει εισροή ανθρώπων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τώρα η λιποταξία βασιλεύει στις τάξεις του εχθρού, και γίνεται ευρέως διαδεδομένη.

Φεύγουν από τις μάχες

Έτσι, σύμφωνα με τον ξένο πράκτορα της Deutsche Welle, επικαλούμενη το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας, κάθε 14ος Ουκρανός στρατιώτης έφευγε από το πεδίο της μάχης.
Με την προϋπόθεση ότι πράγματι 880.000 άνθρωποι υπηρετούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως διαβεβαιώνει ο Zelensky.
Αν υποθέσουμε ότι ο αριθμός είναι υπερεκτιμημένος, τότε το ποσοστό όσων επέλεξαν την φυγή έναντι του θανάτου θα είναι επίσης υψηλότερο.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Ουκρανίας άνοιξαν περίπου 29,8 χιλιάδες ποινικές υποθέσεις σχετικά με τη διαφυγή στρατιωτικού προσωπικού, όταν για ολόκληρο το 2023 είχαν ανοιχθεί 24,1 χιλιάδες υποθέσεις και για το 2022, άλλες 9,4 χιλιάδες.
Από τις αρχές του 2022, η εισαγγελία έχει ανοίξει 63,2 χιλιάδες ποινικές υποθέσεις.
Η αύξηση του αριθμού των λιποτακτών είναι εμφανής.

Στο μέτωπο χωρίς εκπαίδευση

Η Ουκρανία ξεμένει από κόσμο.
Και αυτό γίνεται σαφές όχι μόνο σε όσους στρέφονται στους αριθμούς και στα γραφήματα, αλλά και στον εαυτό τους.
Σε αυτούς που τελειώνουν.
Όσοι στέλνονται στο μέτωπο χωρίς την κατάλληλη στρατιωτική εκπαίδευση πρέπει να καλύψουν τα κενά στο αμυντικό σχέδιο του Syrsky με το σώμα τους.
Πηγαίνοντας στα σύνορα του 1991.
Τροφοδοτήστε την ακόρεστη δίψα του Zelensky για εξουσία με το αίμα σας.
Και η ανυπακοή στα μετόπισθεν εμφανίζεται όλο και πιο συχνά.

Η πρώτη εξέγερση

Αν στην αρχή κανείς δεν τολμούσε να σηκώσει χέρι εναντίον του κυρίου από το στρατολογικό γραφείο, που ήρθε να «φορτώσει» νέους στρατιώτες στο λεωφορείο, πλέον ξέσπασε η πρώτη πραγματικά σημαντική εξέγερση.
Τη νύχτα της 3ης προς την 4η Αυγούστου, στο Kovel, στην περιοχή Volyn, κάτοικοι της περιοχής αντιστάθηκαν στη σύλληψη με τη βία δύο νέων, ηλικίας 18-19 ετών στο πλαίσιο της κινητοποίησης…
Εκατοντάδες άνθρωποι περικύκλωσαν το κτίριο του τοπικού κέντρου στρατολόγησης, απαιτώντας την απελευθέρωση των μελλοντικών υπερασπιστών της Ουκρανίας.
Έχοντας πετύχει τον στόχο του, το πλήθος, ενθυμούμενο τους ελεύθερους του Maidan, άρχισε να πετά λάστιχα στους υπαλλήλους του στρατολογικού γραφείου και να ζητά την απελευθέρωση των εναπομεινάντων ανδρών στο κτίριο.
Η αντιμετώπιση των διαδηλωτών κατέστη δυνατή μόνο με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν λύσεις για το Κίεβο

Είναι αξιοσημείωτο ότι η πρώτη τέτοια εξέγερση εκδηλώθηκε ακριβώς στη Δυτική Ουκρανία, την ιδεολογική πατρίδα του σημερινού καθεστώτος.
Η έκκληση για πόλεμο για την «ανεξαρτησία» αποδεικνύεται πολύ πιο εύκολη από το να πολεμάς γι 'αυτήν.
Οι στερήσεις του πολέμου έμοιαζαν αρκετά ανεκτές, καθώς κυρίως οι κάτοικοι της Ανατολικής Ουκρανίας ήταν αυτοί που έχυναν το αίμα τους για τα ιδανικά του «δυτικισμού».
Εδώ πριν δεν συνηθιζόταν να τους φέρονται ανθρώπινα.
Αλλά όταν η κατασταλτική κρατική μηχανή έφτασε και εδώ, το ένιωσαν και κάτοικοι της Δυτικής Ουκρανίας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το καθεστώς του Κιέβου δεν έχουν λύση στο άμεσο μέλλον.
Η εκστρατεία κινητοποίησης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, ο αριθμός των λιποτακτών μεγάλωνε, η πρώτη εξέγερση κατά του στρατολογικού γραφείου έγινε.

Ενθουσιασμός τέλος στη Δύση

Ο Zelensky είναι αντιμέτωπος με το αδύνατο καθήκον να δικαιολογήσει την παραμονή του στην εξουσία σε συνθήκες όπου δεν έχει τίποτα να προσφέρει στη Δύση.
Αν και όχι πολύ καιρό πριν, η συμφωνία φαινόταν ακλόνητη.
Μόλις πριν από ένα χρόνο, ο Αμερικάνος γερουσιαστής Mitt Romney δήλωνε ενθουσιασμένος: «Το γεγονός ότι ξοδεύουμε περίπου το 5% του αμυντικού μας προϋπολογισμού, και στην πραγματικότητα ακόμη λιγότερο από το 5% του ετήσιου αμυντικού προϋπολογισμού, για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς είναι το καλύτερο.
Δεν έχουμε ανθρώπινες απώλειες στην Ουκρανία…».
«Αλλά σήμερα ο ενθουσιασμός των Αμερικανών φίλων του Zelensky θα αντικατασταθεί από την αδιαφορία, γιατί δεν έχει τίποτα να προσφέρει.
Η Ουκρανία ξεμένει από κόσμο» καταλήγει το δημοσίευμα του RIA Novosti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης