Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος για Ισραήλ: Δεν μπορεί να εξοντώσει την Hamas… που αναγεννιέται

Κόλαφος για Ισραήλ: Δεν μπορεί να εξοντώσει την Hamas… που αναγεννιέται
Σχεδόν τα μισά στρατιωτικά τάγματα στη βόρεια και κεντρική Γάζα έχουν αποκαταστήσει τη στρατιωτική τους ικανότητα
Κόλαφος είναι για τον ισραηλινό στρατό και την κυβέρνηση Netanyahu η μελέτη του Institute for the Study of War και του American Enterprise Institute, βάσει της οποίας η Hamas έχει καταφέρει να αποκαταστήσει μέρος του μαχητικού του δυναμικού, παρά τον πόλεμο που είναι σε πλήρη εξέλιξη από τον περασμένο Οκτώβριο.
Σύμφωνα με το CNN, η μελέτη αναφέρει πως σχεδόν τα μισά στρατιωτικά τάγματα της Hamas στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της Γάζας έχουν αποκαταστήσει εν μέρει τη μαχητική τους ικανότητα, παρά το γεγονός ότι η ισραηλινή επιχείρηση στην περιοχή συνεχίζεται για περισσότερους από εννέα μήνες.
Σημειώνεται ότι το κίνημα «χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τους λιγοστούς πόρους στη ζώνη μάχης» ενώ αναφέρεται πως μέλη του κινήματος «επανεξοπλίζουν καμένα κτίρια», μετατρέποντας σε χώρους ανάπτυξης μαχητών.
Η μελέτη τονίζει ότι αρκετές μονάδες της Hamas κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη δραστηριότητα «σε βασικές περιοχές της Γάζας που εκκαθαρίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό μετά από σφοδρές μάχες και βομβαρδισμούς».
«Η Hamas είναι έτοιμη να πολεμήσει και θέλει να πολεμήσει», δήλωσε ο Brian Carter, ειδικός αναλυτής στο Institute for the Study of War και επικεφαλής της μελέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης