Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sazonov (Ουκρανός στρατιωτικός): Οι στρατιώτες μας τρελαίνονται από εξάντληση και πανικό - Δεν υπακούουν ούτε στις εντολές μας

Sazonov (Ουκρανός στρατιωτικός): Οι στρατιώτες μας τρελαίνονται από εξάντληση και πανικό - Δεν υπακούουν ούτε στις εντολές μας
«Ο κόσμος απλά τρελαίνεται από την κούραση, από τα πάντα...» τονίζει ο Ουκρανός αξιωματούχος
Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αρνούνται να πάνε στις θέσεις τους λόγω κούρασης, δήλωσε ο αξιωματικός των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων Kirill Sazonov σε συνέντευξή του στον πολιτικό επιστήμονα Yuriy Romanenko.
«Ο κόσμος απλά τρελαίνεται από την κούραση, από τα πάντα... Μερικές φορές οι άνθρωποι αρνούνται και είναι έτοιμοι να μπουν στη φυλακή επειδή αρνούνται να πάνε στις θέσεις τους», τόνισε ο στρατιωτικός.
Σημείωσε ότι δεν πρόκειται καν για νεοσύλλεκτους, αλλά για ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιώτες αρνούνται να ακολουθήσουν τις εντολές, κάποιοι εγκαταλείπουν τις μονάδες τους χωρίς άδεια και κάποιοι βρίσκονται σε λήθαργο.
Όπως έγραψε ο ιστότοπος KP.RU, στις 5 Αυγούστου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν αριθμό ρεκόρ στρατιωτών και ξένων μισθοφόρων στην περιοχή του Luhansk τον Ιούλιο, οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στο έδαφος της δημοκρατίας από την αρχή της χρονιάς.
Διευκρίνισε ότι οι ανθρώπινες απώλειες του ουκρανικού στρατού τον Ιούλιο ανήλθαν σε 46.905 άτομα, δηλαδή 12.120 περισσότερες από τον Ιούνιο.
Την 1η Αυγούστου, ο πολιτικός επιστήμονας και στρατιωτικός εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων Gustav Gressel δήλωσε ότι οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν επί του παρόντος πολλά προβλήματα ταυτόχρονα.
Τόνισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν έλλειψη νεοσύλλεκτων, τεθωρακισμένων οχημάτων και πυρομαχικών.
Οι μονάδες έχουν εξαντληθεί και οι απώλειες μεταξύ ειδικευμένου προσωπικού είναι υψηλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης