Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελευταία εξέλιξη: Το Μάλι αρνείται να ανανεώσει τα συμβόλαια με την Wagner - Η επεισοδιακή συνάντηση που οδήγησε σε «ναυάγιο»

Τελευταία εξέλιξη: Το Μάλι αρνείται να ανανεώσει τα συμβόλαια με την Wagner - Η επεισοδιακή συνάντηση που οδήγησε σε «ναυάγιο»
Το μέλλον της στρατιωτικής οργάνωσης Wagner PMC στο Μάλι παραμένει αβέβαιο
Χωρίς... λευκό καπνό έληξε η σημαντική συνάντηση του Γενικού Επιτελείου του Μάλι με την κυβέρνηση της χώρας, στην οποία συζητήθηκαν βασικά θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια και στρατηγικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικά κανάλια Telegram που συνδέονται με το Wagner PMC, η συνάντηση αποκάλυψε σοβαρές διαφωνίες μεταξύ στρατιωτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων.
Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η πρόταση του ΓΕΣ να απελευθερωθούν όλοι οι αιχμάλωτοι πολέμου.
Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας του Μάλι Sadio Camara απέρριψε κατηγορηματικά αυτή την πρόταση, η οποία προκάλεσε διαφωνίες μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνάντηση.
Ο Camara, γνωστός για τις σκληρές θέσεις του, είπε ότι η απελευθέρωση αιχμαλώτων πολέμου είναι απαράδεκτη υπό τις παρούσες συνθήκες, επικαλούμενος απειλές για την ασφάλεια και την ανάγκη διατήρησης του ελέγχου της κατάστασης.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα ήταν η τύχη της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, της οποίας οι μαχητές δραστηριοποιούνται ενεργά στο Μάλι.
Ο Sadio Camara επέμεινε στην επέκταση του συμβολαίου με την Wagner PMC.
Ωστόσο, ο μεταβατικός πρόεδρος του Μάλι  Assimi Goita εξέφρασε τη διαφωνία του με αυτή την πρόταση, λέγοντας κατηγορηματικά «όχι» στις απαιτήσεις του Camara.
Οι διαφωνίες υποδεικνύουν σοβαρές εντάσεις εντός της κυβέρνησης και του στρατού του Μάλι, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αλλαγές στη στρατηγική και τις προσεγγίσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Το μέλλον της στρατιωτικής οργάνωσης Wagner PMC στο Μάλι παραμένει αβέβαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης