Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαν αόρατος δολοφόνος, είναι ικανή να βυθίσει.... αμερικανικό αεροπλανοφόρο: H Κίνα παρουσίασε τη «μυστική» τορπίλη Yu-10

Σαν αόρατος δολοφόνος, είναι ικανή να βυθίσει.... αμερικανικό αεροπλανοφόρο: H Κίνα παρουσίασε τη «μυστική» τορπίλη Yu-10
Το Type 039B διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα τροφοδοσίας ανεξάρτητα από τον αέρα (AIP), το οποίο επιτρέπει παρατεταμένες υποβρύχιες αποστολές
Τριγμούς προκάλεσε η αποκάλυψη από κινεζικό περιοδικό ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσει έναν ναυτικό στόχο κατά τη διάρκεια μιας άσκησης του Ιουνίου ήταν «μια κρυφή τορπίλη», η οποία έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των συμβατικών υποβρυχίων της Κίνας έναντι μεγάλων ναυτικών πόρων, όπως αεροπλανοφόρων.
Στα μέσα Ιουνίου, το κρατικό CCTV της Κίνας δημοσίευσε πλάνα που δείχνει ένα κινεζικό υποβρύχιο να χρησιμοποιεί μια προηγμένη τορπίλη για να βυθίσει έναν ναυτικό στόχο γράφουν οι Eurasian Times.
Το βίντεο έγινε viral, παρουσιάζοντας τη στιγμή που η τορπίλη εξερράγη, με αποτέλεσμα το πλοίο να ανασηκωθεί βίαια από το νερό - μια πρόσκρουση που συνήθως βλάπτει την καρίνα του σκάφους.
115c801b-ffac-4027-82da-90ce54e6125c_99505be6.webp
Αρχικά, πληροφορίες σχετικά με την τορπίλη έμειναν κρυφές.
Ωστόσο, μια πρόσφατη αναφορά από το South China Morning Post (SCMP), αποκάλυψε ότι το όπλο είναι το Yu-10.
Η τορπίλη, που εμφανίζεται σε ένα ντοκιμαντέρ για την 70η επέτειο της υποβρύχιας δύναμης του Ναυτικού PLA, έδειξε τρομερή δύναμη πυρός κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Η έκθεση ανέφερε ότι το Yu-10 έχει γίνει ένα τυπικό όπλο για υποβρύχια και πλοία επιφανείας στο Ναυτικό της PLA.

Το υποβρύχιο που παρουσιάστηκε στην άσκηση ήταν τύπου 039B, γνωστό και ως Yuan-class από το ΝΑΤΟ.
Το Type 039B διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα τροφοδοσίας ανεξάρτητα από τον αέρα (AIP), το οποίο επιτρέπει παρατεταμένες υποβρύχιες αποστολές.
Η νεότερη παραλλαγή Type 039C ενισχύει περαιτέρω αυτές τις δυνατότητες με βελτιωμένο stealth και μειωμένο θόρυβο.
Αν και οι επίσημες προδιαγραφές δεν είναι δημοσίως διαθέσιμες, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το Yu-10 έχει βεληνεκές τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων (31 μίλια), παρόμοια με το αμερικανικής κατασκευής MK-48 Mod7.
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Yu-10, που τονίστηκε σε πρόσφατα πλάνα, είναι η εξελιγμένη τεχνολογία wake-homing.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης