Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στην Ουκρανία με το Μάλι: «Κοντόφθαλμη κι επιπόλαιη η απόφαση τους να διακόψουν διπλωματικές σχέσεις»

Οργή στην Ουκρανία με το Μάλι: «Κοντόφθαλμη κι επιπόλαιη η απόφαση τους να διακόψουν διπλωματικές σχέσεις»
Η ουκρανική διπλωματία ισχυρίζεται ότι το Κίεβο τηρεί άνευ όρων τους κανόνες του διεθνούς δικαίου
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε την απόφαση της Δημοκρατίας του Μάλι να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Κίεβο, χαρακτηρίζοντας την παράλληλα, ως «βιαστική κι επιπόλαιη».
«Η απόφαση της μεταβατικής κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Μάλι να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουκρανία είναι κοντόφθαλμη...», τονίζεται πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία τηρεί άνευ όρων τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και απορρίπτει αποφασιστικά τις κατηγορίες για αυτό που αποκαλεί ως «υποτιθέμενη υποστήριξη στη διεθνή τρομοκρατία».
Σύμφωνα με Ουκρανούς διπλωμάτες, το Μάλι διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις «χωρίς να διεξαγάγει ενδελεχή μελέτη των γεγονότων και των περιστάσεων» και χωρίς να παράσχει στοιχεία.
Στις 5 Αυγούστου έγινε γνωστό ότι η Δημοκρατία του Μάλι τερματίζει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουκρανία.
Η μεταβατική κυβέρνηση του Μάλι ανέφερε ότι οι ανατρεπτικές δηλώσεις του γραμματέα Τύπου της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Yusov, ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή της Ουκρανίας στη δειλή, προδοτική και βάρβαρη επίθεση τρομοκρατικών ένοπλων ομάδων σε στρατιωτικούς της Άμυνας του Μάλι και των Σωμάτων Ασφαλείας, ήταν ένα «τεράστιο σοκ» για τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης