Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινά ΜΜΕ: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ιδρύουν στρατιωτική βάση στην κατεχόμενη Σοκότρα

Ισραηλινά ΜΜΕ: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ιδρύουν στρατιωτική βάση στην κατεχόμενη Σοκότρα

Η εφημερίδα αναγνώρισε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσπάθησαν να επεκτείνουν τον έλεγχό τους στο στρατηγικό αρχιπέλαγος

Σχετικά Άρθρα
Η Ισραηλινή εφημερίδα Maariv ανέφερε ότι μετά την επιχείρηση Καταιγίδα Al-Aqsa στις 7 Οκτωβρίου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αύξησαν τις προσπάθειές τους σε συνεργασία με το Ισραήλ για την κατασκευή κοινής στρατιωτικής βάσης και βάσης πληροφοριών στο κατεχόμενο νησί Socotra στην Αραβική Θάλασσα, που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα νότια της Υεμένης.
Η εφημερίδα αναγνώρισε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσπάθησαν να επεκτείνουν τον έλεγχό τους στο στρατηγικό αρχιπέλαγος από τότε που εντάχθηκαν στον συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας κατά της Υεμένης το 2015.
Μετά την επιχείρηση Καταιγίδα Al-Aqsa, επιτάχυνε το συντονισμό τους με το Τελ Αβίβ για την κατασκευή στρατιωτικών και πληροφοριών στο Αρχιπέλαγος Σοκότρα, συμπεριλαμβανομένου του νησιού Σοκότρα.
Παραδέχτηκε ότι πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο έργο που εισήχθη ως μέρος της συμφωνίας εξομάλυνσης μεταξύ του Ισραήλ και άλλων αραβικών καθεστώτων στον Κόλπο που συμμετέχουν σε αυτά τα έργα, σχηματίζοντας μια «συμμαχία που ιδρύεται υπό αμερικανική κάλυψη».
Η Maariv εξήγησε ότι από την έναρξη της επιχείρησης Al-Aqsa Storm στις 7 Οκτωβρίου, ο ρυθμός κατασκευής έχει επιταχυνθεί, με πρωταρχικό στόχο την κατασκευή μιας στρατιωτικής βάσης "Ειρηνικού - Ισραήλ" στο νησί Abd al-Kuri, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί, στο αρχιπέλαγος μετά τη Σοκότρα.
Ανέφερε ότι αυτό το αρχιπέλαγος, μαζί με άλλα νησιά και λιμάνια της Υεμένης, αντιπροσωπεύει ένα κεντρικό σημείο και ο σχηματισμός της προαναφερθείσας συμμαχίας έχει καταστεί πιο επείγουσα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Ως μέρος αυτού του έργου, ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου Herzi Halevi συναντήθηκε με τον στρατηγό της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγό Michael Kurilla και στρατιωτικούς ηγέτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες τον περασμένο Ιούνιο.
Σύμφωνα με την Maariv, ο απώτερος στόχος του έργου είναι να συνδέσει τις δυνάμεις και τον μηχανισμό ασφαλείας του Ισραήλ με τις αραβικές χώρες που εμπλέκονται μαζί του υπό την κάλυψη της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετείχαν στον επιθετικό πόλεμο κατά της Υεμένης και τον πήραν ως τρόπο για να επιτύχουν τους στόχους τους στο νότο της χώρας.
Κατά τη διάρκεια των εννέα ετών συμμετοχής, κατηγορήθηκε για διάφορες πρακτικές που παραβίασαν την κυριαρχία, την ασφάλεια, την ενότητα, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Υεμένης.
Τα ΗΑΕ προσπάθησαν να αποκτήσουν επιρροή στις παράκτιες περιοχές της Υεμένης και στο νότο της χώρας, σκοπεύοντας να ενισχύσουν την παρουσία τους στις θαλάσσιες ναυτιλιακές γραμμές στον Κόλπο του Άντεν και στα στενά Μπαμπ αλ-Μαντάμπ, προς το Κέρας της Αφρικής.
Οι αυξανόμενες ρήξεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ ώθησαν τις δύο χώρες να ενισχύσουν την παρουσία τους στις κατεχόμενες επαρχίες, καθώς καθεμία από αυτές δημιούργησε συμμαχίες με φατρίες της Υεμένης και τις χρησιμοποίησε για να πετύχει τους στόχους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης