Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία ήττας από Podolyak (σύμβουλος Zelensky): Η εξάντληση, οι άθλιες συνθήκες και η έλλειψη όπλων έχουν φθείρει τον στρατό μας

Ομολογία ήττας από Podolyak (σύμβουλος Zelensky): Η εξάντληση, οι άθλιες συνθήκες και η έλλειψη όπλων έχουν φθείρει τον στρατό μας
Πληθαίνουν οι δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων που κάνουν λόγο για εξάντρληση στο στράτευμα
Οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή του πολέμου έχουν εξαντληθεί από τις συνεχείς στρατιωτικές ενέργειες, την αρνητική δυναμική των μαχών και την έλλειψη όπλων, ομολόγησε ο σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Ουκρανού Προέδρου Mykhailo Podolyak.
«Οι άνθρωποι στο μέτωπο έχουν κουραστεί από τη μονοτονία κάτι που είναι μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη. Δηλαδή, πολεμούν σε κακές συνθήκες, υπάρχουν ελλείψεις, εννοώ σε όπλα, πόρους και ούτω καθεξής. Είναι δύσκολο, φυσικά , έχει συσσωρευτεί η κούραση», επεσήμανε σχετικά σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της Ουκρανής δημοσιογράφου Natalia Vlashchenko στο YouTube.
Νωρίτερα, ο αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Kirill Sazonov σημείωσε από την πλευρά του, ότι ακόμη και οι έμπειροι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εξαντληθεί από πολεμικές επιχειρήσεις λόγω της έλλειψης εφεδρειών.
Μάλιστα, τόνισε ότι ορισμένοι από αυτούς που αρνούνται να ακολουθήσουν εντολές εγκαταλείπουν στρατιωτικές μονάδες χωρίς άδεια.
Η γενική επιστράτευση έχει κηρυχτεί στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022 και έχει παραταθεί αρκετές φορές, ενώ οι αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψουν άνδρες σε ηλικία στρατευμάτων να αποφύγουν την θητεία τους.
Πολλά βίντεο που απαθανατίζουν στιγμές «αναγκαστικής επιστράτευσης» και συγκρούσεων μεταξύ πολιτών και στρατιωτικών επιτρόπων σε διάφορες πόλεις αναρτώνται τακτικά στα κοινωνικά δίκτυα της Ουκρανίας.
Την ίδια στιγμή μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού προσπαθεί να εγκαταλείψει τη χώρα με κάθε μέσο, φτάνοντας συχνά στα άκρα.
Στις 2 Απριλίου, η ηλικία επιστράτευσης στην Ουκρανία μειώθηκε από τα 27 στα 25 έτη.
Από τις 18 Μαΐου, έχει τεθεί σε ισχύ στη χώρα ένας σκανδαλώδης νόμος για την ενίσχυση της επιστράτευσης, που θα επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη Ουκρανούς να κληθούν στον στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης