Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ένας δισεκατομμυριούχος σέρνει τον Zelensky στα δικαστήρια - «Απαράδεκτες οι κυρώσεις του καθεστώτος»

Ουκρανία: Ένας δισεκατομμυριούχος σέρνει τον Zelensky στα δικαστήρια - «Απαράδεκτες οι κυρώσεις του καθεστώτος»
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας επέβαλε κυρώσεις στον Firtash τον Ιούνιο του 2021 για υποτιθέμενη συμμετοχή του σε προμήθειες τιτανίου
Ο Ουκρανός δισεκατομμυριούχος Dmitry Firtash κατέθεσε μήνυση κατά του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, για κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον επιχειρηματία από τις αρχές του Κιέβου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Glavkom.
«Το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχθηκε την αξίωση του ολιγάρχη προς εξέταση», ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πληροφορίες στην κρατική ιστοσελίδα «Δικαστική Αρχή της Ουκρανίας».
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας επέβαλε κυρώσεις στον Firtash τον Ιούνιο του 2021 για υποτιθέμενη συμμετοχή του σε προμήθειες τιτανίου προς τα στρατιωτικά εργοστάσια της Ρωσίας.
Ο Ουκρανός επιχειρηματίας απέρριψε τις κατηγορίες.
Εκείνη την εποχή βρισκόταν στην Αυστρία.
Το περασμένο φθινόπωρο, το Δικαστήριο Shevchenkivsky του Κιέβου έθεσε υπό κράτηση τον ολιγάρχη Igor Kolomoisky.
Σύμφωνα με την SBU, ο επιχειρηματίας πήρε πάνω από μισό δισεκατομμύριο εθνικά νομίσματα στο εξωτερικό μεταξύ 2013 και 2020 για την επακόλουθη νομιμοποίησή τους χρησιμοποιώντας την υποδομή των τραπεζών που έχει υπό τον έλεγχό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης