Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πρωταθλητές στις ένοπλες επιθέσεις με μαχαίρι οι μετανάστες από Συρία και Αφγανιστάν – Για απελάσεις πιέζει η αντιπολίτευση

Γερμανία: Πρωταθλητές στις ένοπλες επιθέσεις με μαχαίρι οι μετανάστες από Συρία και Αφγανιστάν – Για απελάσεις πιέζει η αντιπολίτευση

Να επιταχυνθούν οι απελάσεις

Σχετικά Άρθρα
Ένας Σύρος μετανάστης με ολλανδικό διαβατήριο φέρεται να διέπραξε επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός τετράχρονου κοριτσιού σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Wangen im Allgäu της νότιας Γερμανίας τον Απρίλιο και το τραυμάτισε σοβαρά.
Ο δράστης και το θύμα δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.
Η κοπέλα βρισκόταν στο σούπερ μάρκετ με τη μητέρα της όταν συνέβη το περιστατικό και χρειάστηκε να χειρουργηθεί μετά το μαχαίρι.
Παραγγέλθηκε ψυχιατρική έκθεση για έλεγχο της ψυχικής κατάστασης του 34χρονου.
Η εισαγγελία τον έχει κατηγορήσει για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Το κίνητρο του δράστη παραμένει αδιευκρίνιστο αλλά ο άνδρας ήταν ήδη γνωστός στην αστυνομία, καθώς είχε ενεργήσει επιθετικά στο παρελθόν.
Λέγεται ότι ήρθε στο Wangen im Allgäu το 2023 για να επισκεφτεί την αδερφή του και την οικογένειά της.
Λίγους μήνες πριν την επίθεση με μαχαίρι, βρισκόταν στο ίδιο σούπερ μάρκετ και ενεργούσε βίαια προς τους συγγενείς του, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά.
Η οικογένεια τον πέταξε έξω από το σπίτι και μετά πέρασε τη νύχτα σε διάφορα σημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων σε υπόγειο πάρκινγκ και στο δάσος.
Σε αυτό το διάστημα τράβηξε ξανά την προσοχή της αστυνομίας.
Έμεινε προσωρινά σε καταφύγιο αστέγων και η αστυνομία ειδοποιήθηκε ξανά αφού γρονθοκόπησε έναν συγκάτοικό του στο πρόσωπο.
Ένας άλλος Σύρος πολίτης, ένας 17χρονος συνελήφθη το Σαββατοκύριακο επειδή μαχαίρωσε μια πενταμελή οικογένεια την περασμένη εβδομάδα στη Στουτγάρδη.
Ένα από τα θύματά του, ένας 37χρονος, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.
Ο δράστης και άλλοι δύο μετανάστες άρχισαν αρχικά να προσβάλλουν την οικογένεια.
Όταν οι προσπάθειές τους για πρόκληση έμειναν αναπάντητες, έβγαλαν τα μαχαίρια τους και ο Σύρος ακολούθησε τις απειλές του με βίαιες ενέργειες.
Αυτή η υπόθεση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς ο δράστης είχε προφανώς διαπράξει 34 εγκληματικές πράξεις σε 31 μήνες — αλλά η αστυνομία συνέχισε να τον αφήνει να φύγει.
Ο κατά συρροή δράστης, ο οποίος γεννήθηκε στη Συρία και ήρθε στη Γερμανία ως πρόσφυγας, έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για σωματικές βλάβες, ληστείες, εξαναγκασμό, φθορά περιουσίας, πιστωτική απάτη και δόλια λήψη παροχών.
Η προσωρινή του άδεια παραμονής στη Γερμανία ίσχυε μόνο μέχρι τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.
Έχει κάνει αίτηση για παράταση και εφόσον δεν εγκριθεί, μπορεί να μείνει νόμιμα στη Γερμανία.

Μεγάλο πρόβλημα με τις επιθέσεις μεταναστών

Τα δύο περιστατικά μαχαιρώματος όχι μόνο υπογραμμίζουν ότι τα εγκλήματα που διαπράττονται από μετανάστες δεν λαμβάνονται αρκετά σοβαρά από τις αρχές επιβολής του νόμου, αλλά και πόσο επικίνδυνοι αλλοδαποί επιτρέπεται να παραμείνουν στη χώρα.
Η υποστήριξη για την επανέναρξη των απελάσεων τόσο στη Συρία όσο και στο Αφγανιστάν έχει αυξηθεί μετά από μια σειρά βίαιων επιθέσεων με μαχαίρι τους τελευταίους μήνες και τη δολοφονία ενός αστυνομικού από έναν Αφγανό αποτυχημένο αιτούντα άσυλο.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η αριστερή-φιλελεύθερη κυβέρνηση δεσμεύτηκε να απελάσει επικίνδυνους εγκληματίες, δεν έχει προχωρήσει σε ενέργειες.
Ένα γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε τον περασμένο μήνα ότι δεν υπάρχει πλέον γενικός κίνδυνος για όλους τους αμάχους στη Συρία, κάτι που θεωρητικά σημαίνει ότι οι επικίνδυνοι Σύροι εγκληματίες θα μπορούσαν νόμιμα να απελαθούν πίσω στη χώρα τους.
Η απόφαση θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τις υποθέσεις απέλασης, επειδή η γερμανική κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής ταξινομήσει τη Συρία ως μη ασφαλή χώρα προέλευσης και απορρίπτει την απέλαση αποτυχημένων αιτούντων άσυλο εκεί.
Οι αρχές πρέπει να «απελαύνουν με συνέπεια όλους όσους δεν έχουν λόγο για άσυλο και δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εδώ, που είναι εγκληματίες και καταχρώνται τη φιλοξενία μας.
Πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας και του Αφγανιστάν», δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξονίας σε συνέντευξή του στην Die Welt .
Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να διστάζει να διαπραγματευτεί με το καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ή με τον πρόεδρο της εμπόλεμης Συρίας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι απελάσεις.
Πρόσθεσε ότι στόχος πρέπει να είναι η μείωση του αριθμού των μεταναστών «από 300.000 που είναι σήμερα σε 50.000 ή 30.000» ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης