Τελευταία Νέα
Διεθνή

O βασιλιάς των ομολόγων Bill Gross πήρε θέση: Δεν υπάρχουν ευκαιρίες στα χαμηλά - Το γεν και τα ομόλογα πίσω από το κραχ

O βασιλιάς των ομολόγων Bill Gross πήρε θέση: Δεν υπάρχουν ευκαιρίες στα χαμηλά - Το γεν και τα ομόλογα πίσω από το κραχ
Το sell off δεν τελείωσε, λέει ο βασιλιάς των ομολόγων Bill Gross
Ζοφερό «βλέπει» το χρηματοπιστωτικό μέλλον του κόσμου ο βασιλιάς των ομολόγων Bill Gross, ακολουθώντας τις πτωτικές απόψεις του μάντη της Όμαχα Warren Buffett…
Ειδικότερα, σε πρόσφατη ανάρτησή του στο X, ο Gross είπε ότι υπάρχουν πολύ λίγες «μετοχές» που μπορεί να σημειώσουν αύξηση: ετερόρρυθμες εταιρείες, τράπεζες και, γενικά, χρηματοπιστωτικές εταιρείες.
Οι επενδυτές θα πρέπει να σταματήσουν να μιλούν για αγορές στα χαμηλά και να αρχίσουν να αναρωτιούνται για το πώς θα αποφύγουν το σοκ του sell off» πρόσθεσε ο συνιδρυτής της Pimco.
Να σημειωθεί πως αυτό το tweet «αναρτήθηκε» πριν το sell off στη Wall Street…
Το Σάββατο, η έκθεση κερδών δεύτερου τριμήνου της Berkshire Hathaway αποκάλυψε ότι ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων του Buffett πούλησε μετοχές αξίας 75,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ σχεδόν μείωσε στο μισό το μερίδιό του στην Apple.
Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν πριν από τα πρόσφατα sell off, με τον S&P 500 να βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά.
«Θα μπορούσατε να συμπεράνετε ότι αυτό είναι ένα άλλο σήμα», είπε στο Bloomberg ο Jim Shanahan, αναλυτής του Edward Jones.
«Αυτό ήταν ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο δραστηριότητας πωλήσεων από αυτό που περιμέναμε».

Το γεν πίσω από το κραχ…

Περαιτέρω, με νέο tweet του, o Bill Gross προσδιόρισε την άνοδο του ιαπωνικού νομίσματος, του γεν, και τη μεγάλη πτώση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ ως βασικές αιτίες του κραχ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης…
Ο «βασιλιάς των ομολόγων» ανέφερε ότι δεν βλέπει την ισχνή αναπήδηση που κατέγραψαν οι μετοχές από τα συνεδριακά χαμηλά ως ευκαιρία για αγορές, αλλά τόνισε ότι δεν θα προχωρήσει και σε πωλήσεις.
«Πάρα πολλή μόχλευση στο χρηματοοικονομικό σύστημα παγκοσμίου με την ισχύ του γεν και την υπερβολική πτώση στην απόδοση του 10ετούς ΗΠΑ να αποτελούν την αιτία για τις ρευστοποιήσεις.
Δεν αγοράζω τη μικρή αναπήδηση από τα χαμηλά ημέρας.
Ούτε πουλάω.
Υπάρχει πολλή μεταβλητότητα στις αγορές με μεγάλο χάσμα μεταξύ των τιμών προσφοράς και ζήτησης» σημείωσε στο X ο Bill Gross.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης