Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pezeshkian (πρόεδρος Ιράν): Η ηγεμονία των ΗΠΑ έχει παρέλθει - Ρωσία και Ιράν θα εγγυηθούν την ειρήνη στον νέο πολυπολικό κόσμο

Pezeshkian (πρόεδρος Ιράν): Η ηγεμονία των ΗΠΑ έχει παρέλθει - Ρωσία και Ιράν θα εγγυηθούν την ειρήνη στον νέο πολυπολικό κόσμο
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν την παγκόσμια ασφάλεια, υπογραμμίζει ο νεοεκλεγείς Ιρανός πρόεδρος
Ο νεοεκλεγείς Ιρανός πρόεδρος Masoud Pezeshkian μίλησε για τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στην παγκόσμια ασφάλεια, δηλώνοντας ότι η Ουάσιγκτον έχει χάσει εδώ και καιρό τον ηγετικό της ρόλο σε αυτόν τον τομέα.
Το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες που προηγουμένως διεκδίκησαν τον ρόλο του κύριου εγγυητή της παγκόσμιας ασφάλειας.
Ο Pezeshkian προέβη στις σχετικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον γραμματέα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην ΥΠΑΜ της Μόσχας Sergei Shoigu.
«Η εποχή της ηγεμονίας ορισμένων χωρών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει παρέλθει. Οι κοινές θέσεις και η συνεργασία του Ιράν και της Ρωσίας για τη διάδοση της πολυπολικότητας στον κόσμο σίγουρα θα συμβάλουν στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας και ειρήνης σε όλο τον κόσμο», είπε ο Ιρανός ηγέτης.
Τέλος, ο Pezeshkian σημείωσε ότι η ασφάλεια των Ιρανών και των Ρώσων θα ενισχυθεί σημαντικά εάν και οι δύο χώρες δεν αμελήσουν την περιφερειακή ασφάλεια και κατευθύνουν τις κοινές προσπάθειες για τη διατήρησή της.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης