Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία εναποθέτει τις ελπίδες της στα F-16 αλλά υποχωρεί μαζικά, έσπασε η βασική γραμμή άμυνας

Η Ουκρανία εναποθέτει τις ελπίδες της στα F-16 αλλά υποχωρεί μαζικά, έσπασε η βασική γραμμή άμυνας
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν στρατιωτικές αποθήκες στο τοπικό αεροδρόμιο στο Dnipro
Ενώ η Ουκρανία…προβάλει την άφιξη των πρώτων μαχητικών F-16, τα οποία δεν έχουν ακόμη εισέλθει στη μάχη, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την Ρωσική προέλαση και υποχωρούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις στο ανατολικό μέτωπο.
Τη νύχτα της 5ης Αυγούστου, ένα άλλο κύμα ρωσικών επιδρομών κατέστρεψε μια σειρά στόχων στο στρατηγικό πίσω μέρος της Ουκρανίας.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Κιέβου, όπου οι τοπικές αναφορές επιβεβαίωσαν χτυπήματα σε ορισμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Bila Tserkva.
Αυτή ήταν η τρίτη ρωσική επίθεση στην περιοχή μέσα σε μια εβδομάδα.
Περισσότεροι στόχοι καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων στην πόλη Vinnitsya και στη γύρω περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περιελάμβαναν τον τοπικό σιδηροδρομικό κόμβο και σημεία προσωρινής ανάπτυξης του ουκρανικού στρατού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν στρατιωτικές αποθήκες στο τοπικό αεροδρόμιο στο Dnipro.
Περισσότερα πλήγματα στόχευαν τις περιοχές Sumy και Poltava, ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούν τις ουκρανικές στρατιωτικές εφεδρείες στην περιοχή του Kharkiv.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν σε ρωσικές οπίσθιες εγκαταστάσεις στις παραμεθόριες περιοχές αλλά τα πλήγματά τους απωθήθηκαν.
Η ρωσική κυριαρχία στον αέρα και οι συνεχείς καταστροφικές επιθέσεις εντός της Ουκρανίας υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στην πρώτη γραμμή.
Μεγάλες ουκρανικές εφεδρείες που ρίχτηκαν στις μάχες στην περιοχή του Kharkiv επέτρεψαν στον ουκρανικό στρατό να σταματήσει τη ρωσική προέλαση στις συνοριακές περιοχές.
Το μέτωπο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο σε αυτόν τον τομέα τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν σιγά σιγά τη ζώνη ελέγχου τους στο Vovchansk, πολεμώντας για κάθε κτίριο στους κεντρικούς δρόμους.
Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων επιθέσεων στο Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut, οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν πρόσφατα την ουκρανική άμυνα κατά μήκος του καναλιού και απέκτησαν βάση στους δρόμους των περιοχών Oktyabr και Novy.
Παρά την αντίσταση της ουκρανικής φρουράς στην πόλη, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους και να συνεχίσουν ελαφρώς να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους.
Η περιοχή του Toretsk παραμένει ένα από τα πιο επικίνδυνα πεδία μάχης για τον ουκρανικό στρατό.
Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθέσεων στα χωριά στα περίχωρά της, ρωσικές ομάδες επίθεσης κατάφεραν να πλησιάσουν τα διοικητικά σύνορα και να εισέλθουν στην πόλη Toretsk, απωθώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τους υπόλοιπους οικισμούς στα περίχωρά της.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανταγωνίζονται ήδη τις επιχειρήσεις καθαρισμού στο δυτικό τμήμα του Zaliznoe, γύρω από την ουκρανική φρουρά στη βιομηχανική περιοχή της Niu York.
Η πιο γρήγορη ρωσική προέλαση συνεχίζεται προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.
Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε επίσημα τον έλεγχο της Novoselovka Pervaya, ενώ οι ομάδες επίθεσης έχουν ήδη εισέλθει στο Mezhevoe που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά.
Στη δυτική πλευρά της ουκρανικής άμυνας, άρχισαν μάχες στο Zhelannoe και οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην Ivanovka στα βόρεια.
Οι ταυτόχρονες ρωσικές επιθέσεις σε διαφορετικούς οικισμούς εμποδίζουν τον ουκρανικό στρατό να συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης