Τελευταία Νέα
Διεθνή

To #KamalaCrash στοιχειώνει τους Δημοκρατικούς - Πως θα επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές

To #KamalaCrash στοιχειώνει τους Δημοκρατικούς - Πως θα επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές
Ο δημοσκόπος του GOP Frank Luntz προειδοποίησε σχετικά με την πολιτική δύναμη του χρηματιστηρίου.
Οι Ρεπουμπλικάνοι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την είδηση της κατάρρευσης των αγορών λόγω της ανησυχίας για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, ονομάζοντάς την #KamalaCrash.
Όμως οι αγορές είναι ασταθείς και πιθανότατα θα ανακάμψουν κατά τις εβδομάδες που θα προηγηθούν των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, γεγονός που θα καταστήσει πιο δύσκολη την αποστολή πολιτικών μηνυμάτων γύρω από τη Wall Street, σημειώνει το Politico.
Οι περισσότεροι επενδυτές δεν συνδέουν το κραχ με την προεκλογική εκστρατεία, αν και η πολιτική αβεβαιότητα είναι σίγουρα ένα πράγμα που οι αγορές σταθμίζουν.

Η πολιτική δύναμη της Wall

Εν τω μεταξύ, ο δημοσκόπος του GOP Frank Luntz προειδοποίησε σχετικά με την πολιτική δύναμη του χρηματιστηρίου.
"Έχω μελετήσει τους οικονομικούς παράγοντες που επηρεάζουν τα πολιτικά αποτελέσματα εδώ και χρόνια", δήλωσε ο Luntz σε ανάρτησή του στο X, πρώην γνωστό ως Twitter. "Μπορώ να δηλώσω κατηγορηματικά ότι το χρηματιστήριο δεν έχει σημασία - δεν βοήθησε τον Trump όταν ήταν ανεβασμένο και δεν θα βλάψει την Harris όταν είναι πεσμένο".
Παρόλα αυτά, αν οι μετοχές συνεχίσουν να πέφτουν, αυτό πιθανότατα θα συμπέσει με άσχημα νέα για την οικονομία, τα οποία από μόνα τους θα αποτελούσαν πρόκληση για την Kamala Harris .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης