Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανίκανες να αντιδράσουν οι αγορές μετά το κραχ, ο DAX -0,2%- Τα futures της Wall έως +0,2%, εξαίρεση o Nikkei +10%

Ανίκανες να αντιδράσουν οι αγορές μετά το κραχ, ο DAX -0,2%- Τα futures της Wall έως +0,2%, εξαίρεση o Nikkei +10%
Ισχυρή ανάκαμψη μετά το sell off για τον Nikkei στο Τόκιο στο +10,23%
(upd5) Ανίκανες να αντιδράσουν μετά το κραχ στις παγκόσμιες αγορές που προκάλεσαν οι φόβοι για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας και για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, εμφανίζονται οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και η Wall Street, με τον DAX να διαγράφει τα πρωινά κέρδη και να υποχωρεί 0,1%.
Τα futures της Wall ενισχύονται οριακά έως +0,2%, ενώ νωρίτερα η άνοδος έφτανε το 1,6%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί ο,2% στις 17.332 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,2%, στις 8.003 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.116 μον. με πτώση 0,5%.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί 0,7% στις 31.061 μονάδες με άνοδο 0,5%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,76%.
Οι μετοχές των ταξιδιών και της αναψυχής οδήγησαν τα κέρδη και ήταν 1,67% υψηλότερα, ενώ οι μετοχές των τραπεζών και της τεχνολογίας κέρδισαν επίσης και ανέκτησαν μέρος των απωλειών της Δευτέρας.
Ήταν μεταξύ των τομέων που επλήγησαν περισσότερο από το απότομο ξεπούλημα της αγοράς τη Δευτέρα, που είδε τον δείκτη Stoxx 600 να βυθίζεται κατά 3,5%.
Η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena σημείωσε άνοδο 8,2% αφού αύξησε τις προοπτικές των κερδών της.
Η Adecco κέρδισε σχεδόν 5%, παρά το γεγονός ότι η ελβετική εταιρεία στελέχωσης σημείωσε ότι οι δυσοίωνες τάσεις προσλήψεων θα συνεχιστούν και το τρίτο τρίμηνο.

Ισχυρή ανάκαμψη μετά το sell off για τον Nikkei στο Τόκιο στο +10,23%

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι ιαπωνικές μετοχές με το sell off των προηγούμενων ημερών, με τον Nikkei 225 που στην προηγούμενη συνεδρίαση σημείωσε τη μεγαλύτερη απώλεια από το κραχ της Μαύρης Δευτέρας του 1987- και τον ευρείας βάσης Topix να καταγράφουν σημαντικά κέρδη.
Συγκεκριμένα, ο Nikkei έκλεισε την ημέρα με άνοδο 10,23% στις 34.675,46 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μετά τον Οκτώβριο του 2008 αλλά και την υψηλότερη άνοδο που έχει σημειωθεί ποτέ σε όρους μονάδων του δείκτη.
Ο Topix έκλεισε με άνοδο 9,3% στις 2.434,21 μονάδες.
Οι βαριά εμπορικοί οίκοι της Ιαπωνίας ανέκαμψαν και έκλεισαν με κέρδη άνω του 5%, με την Mitsui με άνοδο 10,43% και την Softbank Group Corp να σημειώνει άλμα 12,06%. Άλλοι τομείς που σημείωσαν ράλι ήταν οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές ημιαγωγών, όπως η Suzuki Motor
και η Renesas Electronics, που ενισχύθηκαν πάνω από 17,01% και 19,06% αντίστοιχα.
Η αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 στις 30 Ιουλίου προκάλεσε την ενίσχυση του γεν σε υψηλό επτά μηνών, πιέζοντας τις μετοχές.
Η αναταραχή επεκτάθηκε στις διεθνείς αγορές λόγω των φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ στον απόηχο των ασθενέστερων σε σχέση με το αναμενόμενο στοιχείων για την απασχόληση.

Τέλος, το γεν εξασθένισε κατά 1,4% και διαπραγματευόταν 146,15 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

nikkei.jpg

Έκτακτη μείωση επιτοκίων από τη Fed; Στο 60% η πιθανότητα - Δίνουν τον τόνο τα αμερικανικά ομόλογα

Διέγραψαν τις απώλειες του 2024 τα παγκόσμια ομόλογα, καθώς η ανησυχία για την ταχεία επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών των ΗΠΑ ενισχύει τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος.
Ο δείκτης του Bloomberg για το παγκόσμιο κρατικό και εταιρικό χρέος έχει πλέον αυξηθεί 1% για το 2024, αφού είχε υποχωρήσει έως και 4,6% στα μέσα Απριλίου.
Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 2,3% την περασμένη εβδομάδα.
Οι αγορές ομολόγων σημείωσαν ένα ακόμη άλμα την Παρασκευή, όταν τα μηνιαία στοιχεία για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν και το ποσοστό ανεργίας ενισχύθηκε σε υψηλό τριών ετών.

Δίνουν τον τόνο τα αμερικανικά ομόλογα

Τα κέρδη των αμερικανικών κρατικών ομολόγων ενισχύουν ολόκληρη την αγορά, ενώ ακόμη και τα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα σημειώνουν ράλι παρά την απόκλιση πολιτικής μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας, όπως δήλωσε ο Winson Foon, επικεφαλής της έρευνας σταθερού εισοδήματος της Maybank Securities στη Σιγκαπούρη.
«Οι αγορές ήταν υπερβολικά εφησυχασμένες όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και η πρόσφατη αδυναμία των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αποτελεί καμπανάκι για τους επενδυτές», τόνισε.
Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων διολίσθησαν έως και επτά μονάδες βάσης στην Ασία, αφού υποχώρησαν κατά 19 μονάδες βάσης στη Νέα Υόρκη μετά τη χειρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση έως και 17 μονάδες βάσης, ενώ οι αποδόσεις του ομολόγου της Νέας Ζηλανδίας με παρόμοια διάρκεια υποχώρησαν κατά έξι μονάδες βάσης.
Στις αγορές ομολόγων της Αυστραλίας, τα τριετή futures αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2023.
«Οι ιαπωνικές μετοχές περιδινίζονται σε κρίση.
Επικρατεί απόλυτο χάος και αυτό πυροδοτεί μια νέα προσφορά για τις παγκόσμιες αγορές σταθερού εισοδήματος», δήλωσε ο Πρασάντ Νιουνάχα, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής επιτοκίων της TD Securities στη Σιγκαπούρη.
«Αυτό το σκέλος της μείωσης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων έχει περαιτέρω περιθώριο διάρκειας».

Ενισχύουν τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων από τη Fed

Οι επενδυτές ενισχύουν τα στοιχήματα για χαλάρωση της πολιτικής της Fed μετά την πρόσφατη σειρά των απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων. H αγορά των overnight indexed swaps εκτιμά τώρα περισσότερες μειώσεις των επιτοκίων τουλάχιστον 100 μονάδων βάσης έως το τέλος του έτους, σε σύγκριση με μόλις δύο πλήρεις κινήσεις τριμήνου που αναμένονταν πριν από μία εβδομάδα.
Οι οικονομολόγοι της Citigroup και της JPMorgan Chase προβλέπουν τώρα ότι η Fed θα μειώσει τον δείκτη αναφοράς της 50 μονάδες βάσης τόσο στις συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου όσο και του Νοεμβρίου, ενώ αυξημένη στο 60% είναι και η πιθανότητα για επείγουσα μείωση των επιτοκίων της Fed αυτή την εβδομάδα.
Όσον αφορά την ΕΚΤ, οι αγορές πια εκτιμούν μείωση των επιτοκίων κατά 85 μονάδες βάσης επιπλέον μέχρι το τέλος του έτους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης