Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα για τον Elon Musk - Κλείνει τα γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο και ξεσπά: «Είναι αδύνατο να δουλέψεις εκεί» - Τι συνέβη

Πλήγμα για τον Elon Musk - Κλείνει τα γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο και ξεσπά: «Είναι αδύνατο να δουλέψεις εκεί» - Τι συνέβη
«Είναι αδύνατο να δουλέψεις στο Σαν Φρανσίσκο αν πληρώνεις για τα πάντα», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος στο X, αναφερόμενος στους υψηλούς φόρους επιχειρήσεων της πόλης
Ο Elon Musk επιβεβαίωσε τα σχέδια για «λουκέτο» στο γραφείο της εταιρείας του Χ (πρώην Twitter) στο Σαν Φρανσίσκο, λέγοντας ότι είναι «αδύνατο να εργαστείς εκεί».
«Δεν υπάρχει επιλογή. Είναι αδύνατο να δουλέψεις στο Σαν Φρανσίσκο αν πληρώνεις για τα πάντα», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος στο X, αναφερόμενος στους υψηλούς φόρους επιχειρήσεων της πόλης.
«Γι’ αυτό οι [εταιρείες] Stripe, Block (CashApp) και άλλες αναγκάστηκαν να μετακινηθούν», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, οι New York Times ανέφεραν το πιθανό κλείσιμο του Office X, επικαλούμενοι μια εσωτερική επιστολή που εστάλη σε υπαλλήλους της εταιρείας που έλαβαν οδηγίες να μετακομίσουν στο Σαν Χοσέ, που βρίσκεται επίσης στην Καλιφόρνια.
Ανέφερε επίσης ότι ένα νέο γραφείο X θα ανοίξει σύντομα σε μια άλλη πόλη, το Palo Alto, όπου θα στεγαζόταν επίσης η startup xAI της τεχνητής νοημοσύνης του Musk.
Όπως σημείωσε με τη σειρά της η Washington Post, αυτή η απόφαση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους του γραφείου του Σαν Φρανσίσκο απολύθηκαν μετά τη μετονομασία του Twitter σε X και πολλοί από τους υπόλοιπους συνεχίζουν να εργάζονται διαδικτυακά εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. 
Τον Ιούλιο, ο Musk έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ότι η SpaceX, θα μεταφέρει την έδρα της στο Τέξας λόγω της υιοθέτησης νόμου για τα LGBT άτομα στην Καλιφόρνια.
Ο νόμος, ο οποίος προωθεί τα δικαιώματα των LGBT στα σχολεία, είχε υπογραφεί στο παρελθόν από τον κυβερνήτη Gavin Newsom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης