Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεχνική αντίδραση στη Wall, μετά τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 2 ετών – Στο +0,76% o Dow, o Nasdaq +1%

Τεχνική αντίδραση στη Wall, μετά τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 2 ετών – Στο +0,76% o Dow, o Nasdaq +1%
Τεχνική αντίδραση...
Πάλεψαν -ανεπιτυχώς- να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους οι κύριοι δείκτες του χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, μετά τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων δύο χρόνων κατά τη διάρκεια της οποίας εξανεμίστηκαν δισεκατομμύρια δολάρια.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,76% στις 38.997 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +1,04% στις 5.240 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +1,03% στις 16.366 μον.
ΣΦΑΔΦΣΔΑΦΑΣΔΑΣΦΔΦΣΔΑ.JPG
Στην αστάθεια των προηγούμενων ημερών συνέβαλε το unwind στο carry trade (οι μετέχοντες στην αγορά δανείζονται ιαπωνικό νόμισμα και με αυτό προβαίνουν σε αγορές ενεργητικού σε άλλες χώρες) στο γεν, με τους διεθνείς επενδυτές να κλείνουν θέσεις λόγω ανόδου των επιτοκίων στην Ιαπωνία και να ρευστοποιούν αλλού θέσεις για να καλύψουν απώλειες – γεγονός που προκάλεσε αθρόες πωλήσεις.
«Μετά από ένα τόσο ισχυρό ράλι, που κρατά από το περασμένο φθινόπωρο, οι αποτιμήσεις, το συναίσθημα και η θέση των επενδυτών παρουσιάζουν αύξηση» δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.
«Αυτό που βιώνουν οι αγορές σήμερα είναι η χαλάρωση αυτής της ανοδικής θέσης, η οποία είναι ιδιαίτερα εμφανής στο γεν και στο λεγόμενο carry trade».
Πέρα από τα παραπάνω, πολλοί επενδυτές θεωρούν το sell off της Δευτέρα 5 Αυγούστου καθυστερημένο, δεδομένου ότι οι αποτιμήσεις είναι επί μακρόν διογκωμένες, με κάποιους να προειδοποιούν ότι ο πόνος μπορεί να έχει περισσότερο περιθώριο.
«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι πιάσαμε πάτο», έγραψε ο Keith Lerner, co-chief Investment Officer της Truist. «Έχει γίνει ζημιά και η διαδικασία αποκατάστασης πιθανότατα θα πάρει χρόνο» συμπλήρωσε.

Στα μάκρο, κατά 2,5% συρρικνώθηκε τo εμπορικό έλλειμμα τον Ιούνιο, υποχωρώντας από τα υψηλά 19 μηνών.
Ειδικότερα, το έλλειμμα διολίσθησε στα 72,1 δισ. δολάρια τον Ιούνιο από 75 δισ. δολάρια τον Μάιο, χάρη στις υψηλότερες εξαγωγές αεροσκαφών και πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν 1,5% τον Ιούνιο στα 265,9 δισ. δολάρια, λίγο κάτω από το επίπεδο ρεκόρ το οποίο πέτυχαν νωρίτερα φέτος.
Οι ΗΠΑ εξήγαγαν περισσότερα επιβατικά αεροσκάφη, πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 0,6% στα 339 δισ. δολάρια.
Έχουν ενισχυθεί τη φετινή χρονιά αλλά βρίσκονται περίπου 3% χαμηλότερα από το επίπεδο ρεκόρ που σημείωσαν την άνοιξη του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης