Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καυστικός Elon Musk για τις αναταραχές στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Είναι αυτή η Βρετανία ή η Σοβιετική Ένωση;»

Καυστικός Elon Musk για τις αναταραχές στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Είναι αυτή η Βρετανία ή η Σοβιετική Ένωση;»
O δισεκατομμυριούχος επέκρινε επίσης τη βρετανική αστυνομία
Σχετικά Άρθρα
Λίγες ώρες αφότου προέβλεψε εμφύλιο πόλεμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Elon Musk επανήλθε δριμύτερος. 
Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Tesla και μεγαλομέτοχος του «Χ», διερωτήθηκε -με ανάρτηση στην πλατφόρμα- αν πρόκειται για τη «Βρετανία ή τη Σοβιετική Ένωση», με αφορμή τη σύλληψη ενός άνδρα για σχόλια που έκανε στο Facebook.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το σχόλιο του μεγιστάνα για τον εμφύλιο πόλεμο, εξόργισε το Λονδίνο.
Τη Δευτέρα 5/8, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Keir Starmer δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για σχόλια όπως αυτά». «Αυτό που είδαμε σε αυτή τη χώρα είναι οργανωμένη τραμπούκικη συμπεριφορά που δεν έχει θέση στους δρόμους μας ή στο διαδίκτυο. Μιλάμε για μια μειοψηφία τραμπούκων που δεν εκπροσωπούν τη Βρετανία. Ο πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται αυτά τα συναισθήματα του Elon Musk», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος δεν σταμάτησε εκεί. Επέκρινε επίσης τη βρετανική αστυνομία, εκφράζοντας τη συμφωνία του με ένα σκίτσο που υπονοεί ότι οι αρχές χειρίζονται τους παράνομους μετανάστες και τους ντόπιους με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Στην κορυφή του σκίτσου, υπάρχει η καρικατούρα ενός άνδρα που φοράει κορδέλα με την πακιστανική σημαία, κρατάει μαχαίρι και λέει «σκοτώστε τους άπιστους». «Είμαστε εδώ για να σας προστατεύσουμε», απαντά ένας αστυνομικός δίπλα του. Στο κάτω μέρος της γελοιογραφίας, ένας άλλος άνδρας λέει: «Απλώς δεν θέλω να μαχαιρώσουν τα παιδιά μου» και ο αστυνομικός τον κατηγορεί ότι είναι “ναζί”.
Ο χρήστης που δημοσίευσε το σκίτσο υποστήριξε στη λεζάντα ότι η φήμη της βρετανικής αστυνομίας έχει αμαυρωθεί, με τον Elon Musk να σχολιάζει ότι όντως φαίνεται να υπάρχει άνιση μεταχείριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης