Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε δραματικούς τόνους η Zakharova (Ρωσία): Δεν αποκλείω το σενάριο ενός... «μεγάλου πολέμου» στη Μέση Ανατολή

Σε δραματικούς τόνους η Zakharova (Ρωσία): Δεν αποκλείω το σενάριο ενός... «μεγάλου πολέμου» στη Μέση Ανατολή
Η Ρωσία τονίζει την ανάγκη να αποκλιμακωθεί η κατάσταση
Σχετικά Άρθρα
Περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν «μεγάλο πόλεμο», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, στο RTVI.
Μια απότομη επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες μετά τον θάνατο στην Τεχεράνη του προέδρου του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas, Ismail Haniyeh αλλά και του διοικητή στην Βηρυττό, Fuad Shokr.
«Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι τέτοια προκλητικά βήματα φέρνουν τη Μέση Ανατολή σε ένα νέο επικίνδυνο σημείο, μέχρι σε έναν... μεγάλο πόλεμο.
Η πιθανότητα ενός τέτοιου δραματικού σεναρίου είναι υψηλή» δήλωσε η ρωσίδα διπλωμάτης.
Σύμφωνα με την ίδια, όλα τα μέρη της σύγκρουσης δηλώνουν την ετοιμότητά τους να ανταλλάξουν περαιτέρω «εκδικητικά χτυπήματα» και να συνεχίσουν την αντιπαράθεση.
«Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνουμε τη συνεπή και αρχή μας θέση υπέρ της ανάγκης να απορρίψουμε κάθε ενέργεια που τροφοδοτεί περαιτέρω την κλιμάκωση», πρόσθεσε.
Η διπλωμάτης σημείωσε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κοινοποιεί τις αξιολογήσεις του και τις αντίστοιχες εκκλήσεις, σε όλους τους «ενδιαφερόμενους» μέσω των υπαρχόντων διμερών σχέσεων και σε διάφορες διεθνείς πλατφόρμες.
«Είμαστε έτοιμοι για στενή συνεργασία με περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις και να σταθεροποιηθεί η γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή», κατέληξε η Maria Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης