Τελευταία Νέα
Διεθνή

O δεξιός Trump απέναντι στην επικίνδυνα αριστερή Kamala Harris – Γιατί η προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ εξελίσσεται σε ντέρμπι;

O δεξιός Trump απέναντι στην επικίνδυνα αριστερή Kamala Harris – Γιατί η προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ εξελίσσεται σε ντέρμπι;
H Kamala Harris θα είναι η πιο επικίνδυνη πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και ο Trump πρέπει να το αποτρέψει
Ενώ ο Trump ο Ρεπουμπλικάνος με όρους Ευρώπης ο δεξιός κυριαρχούσε στις δημοσκοπήσεις, η αλλαγή υποψήφιου Προέδρου στους δημοκρατικούς με την Kamala Harris η αριστερή κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα και να μετατρέψει την προεδρική κούρσα σε ντέρμπι…
Η εταιρία δημοσκοπήσεων Rasmussen ωστόσο – που θεωρείται από τις πιο αξιόπιστες – συνεχίζει να δίνει προβάδισμα 5 μονάδων στον Trump.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου 2024.

Κόντρα στις αναλύσεις για τον νικητή στις ΗΠΑ

Από την μια δύο εταιρίες δημοσκοπήσεων η Rasmussen και η Emerson… που αποδείχθηκαν πολύ έγκυρες στις δημοσκοπήσεις τους για τις προεδρικές εκλογές στις 3 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και από την άλλη ο Αμερικανός καθηγητής Allan Lichtman που προέβλεψε σωστά τις νίκες Trump το 2016 και Biden το 2020.
Παραδόξως οι δύο πόλοι αξιοπιστίας, καταλήγουν σε διαφορετικά αποτελέσματα.
Η εταιρία δημοσκοπήσεων Rasmussen βλέπει νίκη Trump με 5 μονάδες και η Emerson με 6 μονάδες κόντρα στην προσπάθεια των δημοκρατικών να δείξει ότι είναι ντέρμπι οι εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024.

Ο Αμερικανός καθηγητής Allan Lichtman εκτιμάει ότι θα νικήσει η Kamala Harris

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Kamala Harris θα κερδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, έγραψε ο Αμερικανός καθηγητής Allan Lichtman.
Ο Lichtman είναι γνωστός για την ακρίβεια των προβλέψεών του, που βασίζεται σε ένα σύστημα 13 ερωτήσεων που μπορούν να απαντηθούν μόνο με «ναι» ή «όχι».
Η φόρμουλα «13 κλειδιά για τον Λευκό Οίκο» αναπτύχθηκε από τον Lichtman και τον διάσημο μαθηματικό Βλαντιμίρ Κέιλις-Μπορόκ το 1981.
Έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες με υψηλό ποσοστό επιτυχίας.
Εάν η απάντηση σε έξι ή περισσότερες ερωτήσεις είναι «ναι», σημαίνει πάντα ότι ο υποψήφιος που έχει τα περισσότερα ναι θα κερδίσει.
Εάν η απάντηση σε έξι ή περισσότερες ερωτήσεις είναι «όχι», οι ψηφοφόροι θα στραφούν εναντίον του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία.
Οι ερωτήσεις καλύπτουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, τις κοινωνικές αναταραχές, την παρουσία σκανδάλων, τις μεγάλες επιτυχίες και αποτυχίες των υποψηφίων, καθώς και το προσωπικό τους χάρισμα.
«Η Kamala Harris κερδίζει.
Έχει σκοράρει 8 ναι και 5 όχι», είπε ο Lichtman.
Ωστόσο ο καθηγητής τόνισε ότι η τελική πρόβλεψη θα δημοσιευτεί μετά το Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Αύγουστο, στο οποίο οι Δημοκρατικοί θα ανακοινώσουν επίσημα τον υποψήφιο τους.
Η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη…
trump_kamala_harris.png

Τι συμβαίνει με Trump και Kamala Harris

Τα καλά νέα για την εκστρατεία του Trump είναι ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών Kamala Harris είναι μια σκληρή αριστερίστρια στην Καλιφόρνια.
Η Kamala Harris ήταν επίσης κινητήριος δύναμη ως αντιπρόεδρος για τις αντιδημοφιλείς και ανεφάρμοστες προοδευτικές πολιτικές του Biden —είτε ανοιχτά σύνορα, μαζική λαθρομετανάστευση, υπερπληθωρισμός, έξαρση του διχασμού, επιχειρηματολογία για χαλαρή ποινική δίωξη ή αποχρηματοδότηση της αστυνομίας.
Καμία από τις κύριες πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Biden και Harris δεν συγκέντρωσε ποτέ την έγκριση του 50%.
Στο εξωτερικό, ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία, το Ιράν τόλμησε να επιτεθεί στο Ισραήλ και η Κίνα προειδοποίησε τη Δύση για την επικείμενη ενσωμάτωση της Ταϊβάν.
Έτσι, θα πρέπει να είναι εύκολο για τον Trump να κερδίσει τις βασικές πολιτείες στα μεσοδυτικά.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να υπενθυμίζει επανειλημμένα στους ψηφοφόρους ότι η Kamala Harris είναι η πιο ακροαριστερή υποψήφια πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία.
Η ατζέντα της Kamala Harris είναι ξεκάθαρα αριστερίστικη.

Τα άσχημα νέα για τον Trump

Ωστόσο, τα άσχημα νέα για τον Trump είναι ότι απομένουν μόνο περίπου 90 ημέρες για να αποκαλυφθεί το εξτρεμιστικό ιστορικό της Kamala Harris.
Οι δημοκρατικοί θα προσπαθήσουν να συγκαλύψουν το παρελθόν της Trump
Θα κρύψουν την έμφυτη βλακεία της και τις ακραίες αριστερές θέσεις της και αντ' αυτού θα την παρουσιάσουν ως μια ώριμη προσωπικότητα με κεντρική ατζέντα.
Δεν υπάρχει, λοιπόν, σχεδόν καθόλου χρόνος για αποκαλυφθεί πλήρως η Kamala Harris, δεδομένου ότι δεν ήταν ποτέ υποψήφια για το 2024.
Κόλλησε στο σκληρό ψέμα ότι ο Biden ήταν «ικανός» μέχρι που δεν ήταν και επιλέχτηκε από τα αφεντικά των κομμάτων και τους δισεκατομμυριούχους σε ένα ιστορικά πρωτοφανές πισωγύρισμα που οδήγησε στην αποχώρηση του.
Αυτό δεν ήταν ένα μειονέκτημα δεδομένων των ευάλωτων σημείων της σκληρής αριστεράς, αλλά ένα πλεονέκτημα δεδομένου ότι ήταν πάντα πολύ πιο εύκολο να κρύψουν την πραγματική Kamala Harris σε τρεις μήνες.
Ως υποψήφια η Kamala Harris, απέτυχε να κερδίσει ούτε μία προκριματική διαδικασία ή έναν εκπρόσωπο και αποχώρησε ταπεινωτικά από την κούρσα 2019-2020, χωρίς καν να μπει σε προκριματικά ή κοινοτικά μέλη.

Κατά τη διάρκεια των βίαιων ημερών των ταραχών, των εμπρησμών και των λεηλασιών του καλοκαιριού του 2020, η Kamala Harris πήρε θέσεις όχι τόσο κατά της σκληροπυρηνικής BLM/Antifa βάση.
Έτσι, βοήθησε να συγκεντρωθούν χρήματα για τη διάσωση των ταραχοποιών της Μινεσότα.
Καυχιόταν στο CBS ότι οι διαμαρτυρίες (που από καιρό είχαν αποδειχθεί βίαιες και είχαν οδηγήσει σε θανάτους και εκατοντάδες τραυματίες αστυνομικών) δεν έπρεπε να σταματήσουν.

Αυτή η προειδοποίηση είναι τόσο προκλητικά αριστερή όσο συμβαίνει στην αμερικανική πολιτική και ήταν πολύ πιο απερίσκεπτη από οτιδήποτε είπε ο Trump στις 6 Ιανουαρίου 2020. Ωστόσο, προφανώς η ριζοσπαστική της προσέγγιση βοήθησε ώστε ο Biden να την χρήσει υποψήφια αντιπρόεδρο.
Επιπλέον, η Kamala Harris έχει πράγματι παίξει το χαρτί του αγώνα, παρουσιάζοντας τον εαυτό της μερικές φορές ως την «πρώτη» ινδοαμερικανίδα γερουσιαστή από την Καλιφόρνια, μερικές φορές αλλάζοντας την προφορά της για να τονίσει τα υποτιθέμενα αυθεντικά μαύρα διαπιστευτήριά της—ως παιδί ενός μετανάστη, Τζαμαϊκανού και καθηγητής του Στάνφορντ.

Υπάρχουν και άλλοι δελεαστικοί αλλά αδιέξοδοι στόχοι για τον Trump

Δεδομένου ότι το προβάδισμά του έναντι του Biden αυξανόταν εβδομαδιαίως και δεδομένου του εκθετικού ρυθμού γνωστικής παρακμής του προέδρου Biden, ήταν φυσικό να συνεχίσουμε να θεωρούμε τον Biden ως τον «χειρότερο» πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ.
Όπως το έθεσε ο Trump, ολόκληρη η θητεία του Biden ήταν πραγματικά μια «καταστροφή» - και έτσι, λογικά και κατ' επέκταση, το ίδιο ήταν και ο ρόλος της Kamala Harris σε αυτήν την καταστροφή.
Αλλά στις λίγες εβδομάδες που απομένουν (η πρόωρη ψηφοφορία σε ορισμένες πολιτείες έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σε λίγες μέρες), όλα αυτά είναι περισπασμοί και σπατάλη χρόνου.
Αποδεικνύοντας ότι η Kamala Harris είναι ξύπνια καιροσκόπος, υποκρίτια η ανίκανη ο Trump δεν θα κερδίσει τις εκλογές αφού τα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τον Trump ως «σκληρό», «κακό» και «ρατσιστή».
Στην καλύτερη περίπτωση, ο Trump θα πετύχει ισοπαλία με τα μέσα ενημέρωσης που μισούν τον Trump και, στη χειρότερη, θα θυσιάσει πολύτιμο χρόνο προειδοποιώντας τους Αμερικανούς για την αριστερή Kamala Harris.
Ο Trump, πάλι, πρέπει να αναγκάσει τη Kamala Harris να ξεκαθαρίσει είτε τονίζοντας εκ νέου τις ακραίες θέσεις της στη διάρκεια της ζωής της είτε να την εκθέσει ως οπορτουνίστρια.
Οι προσωπικές επιθέσεις προς την Kamala Harris δεν θα βοηθήσουν.
Ο Trump πρέπει αντ 'αυτού να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση Biden και Kamala Harris άφησε ετήσιο κόστος για το χρέος 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το χρέος, υψηλότερα επιτόκια, 10 εκατομμύρια παράνομους και συχνά επικίνδυνους μετανάστες, ανύπαρκτα σύνορα και τιμές σε βασικά είδη για τη ζωή - βασικά τρόφιμα, καύσιμα, ενέργεια, στέγαση, ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη—20 έως 30% υψηλότερα από ότι όταν ανέλαβε ο Biden.
Θα πρέπει να ρωτήσει την Kamala Harris, «υποστηρίξατε αυτές τις πολιτικές, οπότε γιατί ντρέπεστε ξαφνικά για αυτό που κάνατε;»
Η Kamala Harris καυχιόταν ότι ήταν «περήφανη» που ήταν το τελευταίο άτομο στην αίθουσα με τον Biden που πήραν την απόφαση να φύγουν οι αμερικανοί ντροπιασμένοι από το Αφγανιστάν.
Επομένως, ο Trump θα έπρεπε να ρωτήσει: «Τότε γιατί Biden και Kamala Harris άφησαν στους τρομοκράτες Taliban πάνω από 70.000 αμερικανικά φορτηγά, τεθωρακισμένα οχήματα και πάσης φύσεως οχήματα, καθώς και πάνω από μισό εκατομμύριο βαριά πολυβόλα, αυτόματα πιστόλια και επιθετικά όπλα, μαζί με περισσότερα από 100 αεροπλάνα και ελικόπτερα και σχεδόν 200.000 διάφορα γυαλιά νυχτερινής όρασης, εξελιγμένα ραδιόφωνα και πυροβόλα;»
Στον επικίνδυνο κόσμο μας, με μια εκρηκτική Μέση Ανατολή, μια πλήρως αναβαθμισμένη Ρωσία και μια διψασμένη για πετρέλαιο Κίνα, ο καλύτερος τρόπος για την προστασία των αμερικανικών ενεργειακών συμφερόντων και της ανεξαρτησίας δεν είναι η απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων, η διακοπή της ανάπτυξης της παραγωγής φυσικού αερίου ή εντολή για ηλεκτρικά οχήματα και εφαρμογή της Πράσινης Νέας Συμφωνίας.
Αφήστε τους αριστερούς να μιλήσουν για τη «διαφορετικότητά» της και για το ότι είναι «η πρώτη γυναίκα και μαύρη αντιπρόεδρος» και η αυθαίρετη «μαύρη και Ινδή υποψήφια» μέχρι ο αμερικανικός λαός να βαρεθεί τη φτηνή αφύπνιση.
Και ας απαντήσει απλά ο Trump:
«Είναι η υποψήφια για τη διαφορετικότητα.
Είμαι ο υποψήφιος της ενότητας.
Θέλω να βοηθήσω όλους τους Αμερικανούς να ανακάμψουν από τον πρόσφατο εφιάλτη προσφέροντάς τους πολιτικές που βελτιώνουν τα μέσα διαβίωσής τους, τις ελευθερίες τους, την ασφάλειά τους και την ενότητά τους μεταξύ τους».

Πως εξαπάτησαν τους αμερικανούς

Ο Biden εξαπάτησε εγωιστικά τον αμερικανικό λαό για τη διανοητική του παρακμή, όσο ο πρόεδρος έβγαλε τις διχαστικές ομιλίες του Phantom of the-Opera, ημιφασιστικές και αντι-MAGA, όσο δημαγωγούσε για να κερδίσει μια ενδιάμεση θητεία ή επανεκλογή με την εξάντληση του στρατηγικού αποθέματος πετρελαίου, την ακύρωση του φοιτητικού χρέους ή την προσφορά αμνηστιών, τόσο περισσότερο ο κόσμος τον βαρέθηκε.

Ο αμερικανικός πρόεδρος είναι μια απομονωμένη, συντετριμμένη φιγούρα.
Δέχτηκε σκληρή ενέδρα από τις ίδιες τις δυνάμεις που είχαν καθορίσει την υποψηφιότητά του το 2020, εξαναγκάζοντας τους αντιπάλους του και χρησιμοποιώντας τον ως τελετουργικό στην δυσάρεστα σκληρά αριστερή ατζέντα τους.
Έτσι, όπως ο Biden έζησε το πραξικόπημα του 2020, έτσι και η καριέρα του χάθηκε από τη συνέχεια του 2024.
Έτσι, ο Trump δεν χρειάζεται να χτυπά συνεχώς έναν ανίκανο Biden με το αυτονόητο και προφανές: ότι ήταν ένας «φρικτός «πρόεδρος» και μια «καταστροφή».
Η Αμερική το ξέρει.
Είναι ανακουφισμένη που ο Biden έχει μόνο έξι μήνες ακόμη θητείας.
Αλλά δεδομένης της μειωμένης ικανότητας του Biden, της ορατής αδυναμίας του και της απομόνωσής του, πώς ο Trump νικάει την Harris χτυπώντας ένα νεκρό άλογο;

Για πρώτη φορά στη ζωή του, ο τώρα τελειωμένος Biden μπορεί να κερδίσει ακόμη και τη συμπάθεια της κοινής γνώμης για την αδυναμία του—ειδικά καθώς το εργοστάσιο αφηγήσεων του Οργουελιανού αριστερού αφηγηματικού κάνει λόγο για τον «θαρραλέο» Biden που «εθελούσια» παραιτήθηκε «για το καλό Αμερικής» και τώρα είναι «φιγούρα του Τζορτζ Ουάσιγκτον».

Και πάλι, ο Trump πρέπει να επικεντρωθεί στην καταστροφική διακυβέρνηση Biden τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τον ρόλο της Kamala Harris σε αυτή την διακυβέρνηση.
Τέλος, στο επόμενο debate ο Trump δεν πρέπει μόνο να χρησιμοποιήσει χαρακτηριστικά γενικά επίθετα για τον Biden και την Kamala Harris όπως «καταστροφή» αλλά να αποκαλύψει τη έκανε η Kamala Harris ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Biden.
Εάν ο Trump πρέξει θα κερδίσει αποφασιστικά με τον τρόπο που έκαναν οι Ρεπουμπλικάνοι το 1972, το 1980 και το 1988 αποφεύγοντας τα προσωπικά και απλώς δείχνοντας γιατί ο ο Κάρτερ και ο Δουκάκης δεν ήταν αυτό που δήλωναν, αλλά εντελώς σε αντίθεση με την πλειοψηφία. των Αμερικανών.

Η Αριστερά θέλει να περάσει τους επόμενους τρεις μήνες με την κόντρα του Trump απέναντι στην άνοια του Biden, τη φάρσα της συγκάλυψής της, το πραξικόπημα των Δημοκρατικών για την απομάκρυνσή του ώστε να μην αποκαλυφθεί το ιστορικό της Kamala Harris.
H Kamala Harris θα είναι η πιο επικίνδυνη πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και ο Trump πρέπει να το αποτρέψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης