Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τους αφήνει όλους άφωνους και ανίσχυρους: Γνωρίστε το Rusak, το νέο ρωσικό drone ή αλλιώς τον... τρόμο των τεθωρακισμένων

Τους αφήνει όλους άφωνους και ανίσχυρους: Γνωρίστε το Rusak, το νέο ρωσικό drone ή αλλιώς τον... τρόμο των τεθωρακισμένων
Το drone Rusak-S λειτουργεί ως UAV καμικάζι που μεταφέρει 2,5-3 κιλά ωφέλιμου φορτίου και πετά με μέγιστη ταχύτητα έως και 150 km (93 μίλια) την ώρα
Η Ρωσία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του Rusak-S, ενός νέου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (FPV) με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Stratim, που ανέπτυξε το drone.
Το drone Rusak-S λειτουργεί ως UAV καμικάζι που μεταφέρει 2,5-3 κιλά ωφέλιμου φορτίου και πετά με μέγιστη ταχύτητα έως και 150 km (93 μίλια) την ώρα.
Η εμβέλεια πτήσης του είναι 20 km (12 μίλια) .
Το Rusak-S μπορεί ανεξάρτητα να εντοπίσει και να ιεραρχήσει στόχους.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χειριστής του είναι να επιλέξει έναν σχετικό στόχο και να δώσει στο drone την τελική εντολή κατάρριψης.
«Το drone είναι ικανό να παρακολουθεί βαρέα και μεσαία τεθωρακισμένα οχήματα και τροχοφόρα, καθώς και πυροβολικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Stratim.
Όταν επιλεγεί ο στόχος και δοθεί η εντολή για καταστροφή, το Rusak-S μπορεί να πετάξει τα τελευταία 500-1000 μέτρα σε αυτόνομη λειτουργία, η οποία επιτρέπει στο UAV να χτυπά αποτελεσματικά στόχους αποφεύγοντας τα εχθρικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Η εταιρεία διαφημίζει το Rusak-S ως ένα είδος κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου, που μπορεί να πλήξει το πάνω μέρος του εχθρικού στρατιωτικού εξοπλισμού, όπου βρίσκεται το λεπτότερο στρώμα θωράκισης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης