Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: «Πράσινο φως» για την καταβολή 4,2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

ΕΕ: «Πράσινο φως» για την καταβολή 4,2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία
Πλέον η συνολική χρηματοδότηση για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προγράμματος Διευκόλυνσης φτάνει τα 12 δισεκ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα 6/8 τη μεταφορά 4,2 δισεκ. ευρώ στην Ουκρανία, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης προς το Κίεβο.
«Με την ολοκλήρωση της γραπτής διαδικασίας, το Συμβούλιο ενέκρινε την εκτελεστική απόφαση, εγκρίνοντας την πληρωμή σχεδόν 4,2 δισεκ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της Ουκρανίας. Η απόφαση αυτή υποστηρίζει τη μακροοικονομική σταθερότητα της Ουκρανίας και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης», ανέφερε η εκ περιτροπής ουγγρική προεδρία της ΕΕ.
Είχε προηγηθεί -στις 17/7- η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πλέον, η συνολική χρηματοδότηση για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προγράμματος Διευκόλυνσης για την Ουκρανία φτάνει τα 12 δισεκ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι τα 4,2 δισεκ. ευρώ θα ενισχύσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ουκρανίας: «Είμαι ευγνώμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θετική της αξιολόγηση για την πρόοδο της Ουκρανίας και στην πρόεδρο Ursula von der Leyen για τη συνεχή υποστήριξή της».
Οι ηγέτες της ΕΕ ενέκριναν στις αρχές του 2024 το πρόγραμμα Διευκόλυνσης της Ουκρανίας, το οποίο παρέχει 50 δισεκ. ευρώ για τη χώρα έως το 2027.
Η Ουκρανία λαμβάνει αυτά τα κεφάλαια υπό τον όρο ότι θα εφαρμόσει ορισμένες μεταρρυθμίσεις. Συνολικά, η χώρα έχει 151 δείκτες σε 69 τομείς μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης