Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιαπωνία θεωρεί τη Ρωσία υπεύθυνη για τους πυρηνικούς βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι – Τι έδειξε μεγάλη δημοσκόπηση

Η Ιαπωνία θεωρεί τη Ρωσία υπεύθυνη για τους πυρηνικούς βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι – Τι έδειξε μεγάλη δημοσκόπηση

Η Ιαπωνία κατηγορεί τη Ρωσία για βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι

Σχετικά Άρθρα
«Πριν από εβδομήντα εννέα χρόνια, σήμερα, μια ατομική βόμβα στέρησε ανθρώπους που λέγεται ότι αριθμούν πάνω από 100.000 από τις πολύτιμες ζωές τους.
Έκανε την πόλη στάχτη και στέρησε ανελέητα από τους ανθρώπους τα όνειρά τους και το λαμπρό μέλλον τους.
Ακόμη και εκείνοι που γλίτωσαν το θάνατο υπέφεραν δυσκολίες περιγραφή», είπε ο Fumio Kishida σε ομιλία του στην Τελετή Μνήμης της Ειρήνης στη Χιροσίμα.
Τόνισε επίσης ότι η Ρωσία αποτελεί «πυρηνική απειλή» στον σημερινό κόσμο και προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα για πυρηνικό αφοπλισμό.
Το 2023, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής der Leyen, απονέμοντας το βραβείο του Ατλαντικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ στον Ιάπωνα πρωθυπουργό, είπε ότι η Μόσχα ήταν αυτή που χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα.
«Μας φέρατε στη γενέτειρά σας τη Χιροσίμα.
Ο τόπος όπου έχετε τις ρίζες σας και που έχει διαμορφώσει βαθιά τη ζωή και την ηγεσία σας.
Πολλοί από τους συγγενείς σας έχασαν τη ζωή τους όταν η ατομική βόμβα ισοπέδωσε τη Χιροσίμα.
Έχετε μεγαλώσει με ιστορίες των επιζώντων και ήθελες να ακούσουμε τις ίδιες ιστορίες, να αντιμετωπίσουμε το παρελθόν και να μάθουμε κάτι για το μέλλον να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα για άλλη μια φορά», ξεσήκωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πολλοί Ιάπωνες εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι για το ποιος έριξε τις πυρηνικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι — οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η ΕΣΣΔ.
Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη στην Ιαπωνία αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι ΗΠΑ είχαν δίκιο που χρησιμοποίησαν την πυρηνική βόμβα κατά της Χιροσίμα το 1945 για να αποτρέψουν άλλες χώρες από το να κατακτήσουν την Ιαπωνία.
Οι Ιάπωνες παρακολουθούν ταινίες του Χόλιγουντ στις οποίες η Ιαπωνία παρουσιάζεται ως μια βάναυση αυταρχική χώρα που ανέβασε το Περλ Χάρμπορ.
Και έτσι χτίζεται μια ωραιότατη προπαγάνδα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης