Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρουμανία αρνείται ότι έχει ξεκινήσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων F-16 μιλώντας για fake news από το Telegram

Η Ρουμανία αρνείται ότι έχει ξεκινήσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων F-16 μιλώντας για fake news από το Telegram

Το άρθρο συνοδευόταν από φωτογραφία μιας αναφοράς που κυκλοφόρησε στο Telegram

Σχετικά Άρθρα
Η Ρουμανία απέρριψε τις πληροφορίες ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης F-16 (EFTC) έχει αρχίσει να διδάσκει Ουκρανούς πιλότους στη μοναδική βάση του κέντρου στο Fetesti ως «ψευδείς ειδήσεις».
Το Υπουργείο Άμυνας, μέσω της ιστοσελίδας του Inforadar που δημιουργήθηκε για να αποκαλύψει παραπληροφόρηση, έχει ταξινομήσει ως ψεύτικη μια αναφορά που διανεμήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, η οποία φέρει τη σφραγίδα της επίσημης εφημερίδας της Ρουμανίας, η οποία προφανώς περιγράφει τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων το 2024 στο Ρουμανία.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι συντάκτες της πλαστογραφίας αντέγραψαν κείμενο από μια έκθεση δημόσιας δραστηριότητας του υπουργείου για το 2023 που ήταν διαθέσιμη στο διαδίκτυο και πρόσθεσαν κείμενα «αμελώς επεξεργασμένα, λανθασμένα και πιθανώς μεταφρασμένα μηχανικά από άλλη γλώσσα» που υποδηλώνουν ότι η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων είχε ήδη ξεκινήσει στο EFTC.
Το άρθρο συνοδευόταν από φωτογραφία μιας αναφοράς που κυκλοφόρησε στο Telegram, η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι τρεις δόκιμοι F-16 δεν ήταν αρκετά επιμελείς στην εκμάθηση αγγλικών και οι αθλητικές τους επιδόσεις μειώθηκαν από την παχυσαρκία και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ».
Το υπουργείο υπενθύμισε ότι η τελετή αποφοίτησης της πρώτης τάξης πιλότων EFTC, που αποτελούνταν αποκλειστικά από Ρουμάνους πιλότους, πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου στην αεροπορική βάση Borcea 86, κοντά στη γέφυρα του Δούναβη στο Fetesti, και παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι.
Το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας υπενθύμισε ότι το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο F-16 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από συμμάχους του ΝΑΤΟ και χώρες εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, για την εκπαίδευση των πιλότων τους, αλλά ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί τέτοια εκπαίδευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης