Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο: Το Ιράκ απαγορεύει τρία πολιτικά κόμματα για δεσμούς με την οργάνωση PKK των Κούρδων

Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο: Το Ιράκ απαγορεύει τρία πολιτικά κόμματα για δεσμούς με την οργάνωση PKK των Κούρδων

Προηγουμένως, η ιρακινή κυβέρνηση είχε ανακηρύξει την οργάνωση PKK ως «απαγορευμένη οργάνωση»

Σχετικά Άρθρα
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Ιράκ απαγόρευσε τις δραστηριότητες τριών πολιτικών κομμάτων για διασυνδέσεις με την τρομοκρατική ομάδα PKK.
Στη δήλωση της Τρίτης (6/8/2024), το συμβούλιο κήρυξε εκτός νόμου το «Κόμμα Ελευθερίας και Δημοκρατίας των Εζίντι», το «Κόμμα του Δημοκρατικού Μετώπου Αγώνα» και το «Κόμμα Tevgera Azadi» και διέταξε τη δήμευση της περιουσίας τους.
Η απαγόρευση αυτών των κομμάτων ήρθε μετά από καταγγελία της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της χώρας και μετά από επιβεβαιώσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράκ και το γραφείο του πρωθυπουργού ότι αυτά τα κόμματα έχουν δεσμούς με την τρομοκρατική ομάδα PKK.

«Απαγορευμένη οργάνωση»

Στις 23 Ιουλίου, η ιρακινή κυβέρνηση εξέδωσε οδηγία προς τα κρατικά ιδρύματα να αναφέρουν την τρομοκρατική ομάδα PKK ως «απαγορευμένη οργάνωση» στην επίσημη αλληλογραφία.
Προηγουμένως, η ιρακινή κυβέρνηση είχε ανακηρύξει την οργάνωση PKK ως «απαγορευμένη οργάνωση».
Στην 40χρονη τρομοκρατική του εκστρατεία κατά της Τουρκίας, το PKK - που καταγράφεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ - είναι υπεύθυνο για το θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης