Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστριακή εξτρεμιστική οργάνωση για το κλίμα σε απόγνωση: Η κοινωνία έχει αποτύχει, σταματάμε τη δράση μας, δεν είχε αποδοχή

Αυστριακή εξτρεμιστική οργάνωση για το κλίμα σε απόγνωση: Η κοινωνία έχει αποτύχει, σταματάμε τη δράση μας, δεν είχε αποδοχή

Οι ενέργειές τους προκάλεσαν σημαντικές οικονομικές ζημιές και έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και ζωές

Η ακροαριστερή ακτιβιστική ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα Letzte Generation στην Αυστρία τερματίζει τις ριζοσπαστικές μορφές διαμαρτυρίας επειδή «δεν βλέπουν πλέον καμία προοπτική επιτυχίας».
Κατηγόρησαν την αυστριακή κοινωνία ότι «αγνοεί» τον αντίκτυπο των ορυκτών καυσίμων και «αποδέχεται ότι είναι από κοινού υπεύθυνη για τους θανάτους δισεκατομμυρίων ανθρώπων».
Η Letzte Generation (Τελευταία Γενιά), η οποία δραστηριοποιείται ως επί το πλείστον στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία και την Πολωνία, έχει αναστατώσει σοβαρά τις ζωές των καθημερινών πολιτών οργανώνοντας διαδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή.
Οι ακτιβιστές τους έχουν αποκλείσει αυτοκινητόδρομους, έχουν κολλήσει αφίσες σε πολυσύχναστους δρόμους και διαδρόμους αεροδρομίων και έχουν παραμορφώσει κτίρια, διάσημα αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής.
Οι ενέργειές τους προκάλεσαν σημαντικές οικονομικές ζημιές και έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και ζωές.
Πέρυσι στη Βιέννη, ένα ασθενοφόρο δεν κατάφερε να σώσει έναν ετοιμοθάνατο λόγω αποκλεισμού του δρόμου.
«Η κοινωνία έχει αποτύχει.
Αυτό μας κάνει απείρως λυπημένους», δήλωσε η Letzte Generation Austria σε δελτίο τύπου, ανακοινώνοντας ότι θα σταματήσει τις διαμαρτυρίες της, αναγνωρίζοντας έτσι ότι οι επιβλαβείς γελοιότητες της ομάδας δεν είχαν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα στους Αυστριακούς.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο, το 72% των Αυστριακών ήταν υπέρ της τιμωρίας των ακτιβιστών για το κλίμα, είτε με πρόστιμα είτε με ποινές φυλάκισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης