Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα έκθεση για τα βασανιστήρια στις φυλακές του Ισραήλ: 55 Παλαιστίνιοι όμηροι σε άθλιες συνθήκες, εκατοντάδες νεκροί, χωρίς καμία έρευνα

Νέα έκθεση για τα βασανιστήρια στις φυλακές του Ισραήλ: 55 Παλαιστίνιοι όμηροι σε άθλιες συνθήκες, εκατοντάδες νεκροί, χωρίς καμία έρευνα

Αποκαλύφθηκαν βασανιστήρια των Παλαιστινίων από το Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα
Μια νέα έκθεση της ισραηλινής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Tselem αποκάλυψε φρικτές περιπτώσεις βασανιστηρίων εναντίον Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, με τη «συντριπτική πλειοψηφία τους» να κρατείται χωρίς δίκη ή κατηγορία.
Η έκθεση, που αποτελείται από λεπτομερείς αναφορές 55 κρατουμένων, διαπίστωσε ότι οι συνθήκες των κρατουμένων έχουν επιδεινωθεί δραστικά από τις 7 Οκτωβρίου, ακόμη και για εκείνους που κρατούνται για χρόνια πριν από την επίθεση της παλαιστινιακής αντιστασιακής ομάδας Hamas.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, που χαρακτηρίζονται ως «κρατούμενοι ασφαλείας», βρίσκονται κάθε στιγμή έγκλειστοι στις ισραηλινές φυλακές.
Αυτή η ταξινόμηση συνεπάγεται πολυάριθμους περιορισμούς και αυστηρούς όρους σχετικά με τις ποινές φυλάκισης, τις συνθήκες φυλάκισης και τις ρυθμίσεις ασφαλείας, όπως περιγράφεται στο λεγόμενο διάταγμα φυλακής του Ισραήλ.
Ο αριθμός των Παλαιστινίων που κρατούνται από το Ισραήλ και ταξινομούνται ως «αιχμάλωτοι ασφαλείας» έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.
Από τις αρχές Ιουλίου 2024, υπήρχαν 9.623 Παλαιστίνιοι έγκλειστοι, με 4.781 από αυτούς να κρατούνται χωρίς δίκη, χωρίς να έχουν ενημερωθεί για τις κατηγορίες εναντίον τους και χωρίς πρόσβαση στο δικαίωμα υπεράσπισης, αναφέρει η έκθεση.
Από τις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους υπό ισραηλινή κράτηση, εκ των οποίων 48 από τη Γάζα, σύμφωνα με την έκθεση.
Καμία από τις ποινικές έρευνες για αυτούς τους θανάτους δεν οδήγησε σε διώξεις.
Η νέα έκθεση έρχεται ελάχιστες μέρες μετά από μια παρόμοια λεπτομερή έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία ανέφερε ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν υπομείνει τρομακτικές συνθήκες σε ισραηλινές φυλακές και εγκαταστάσεις βασανιστηρίων από τον Οκτώβριο του 2023.
Η τελευταία έκθεση περιλαμβάνει επίσης μαρτυρίες κρατουμένων που τεκμηριώνουν τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις θανάτων Παλαιστινίων στις ισραηλινές φυλακές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης