Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fidan (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Καμία ειρήνη στη Μέση Ανατολή μέχρι την ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους

Fidan (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Καμία ειρήνη στη Μέση Ανατολή μέχρι την ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους

Το Ισραήλ κατέστρεψε τη Γάζα με το πρόσχημα της διασφάλισης της δικής του ασφάλειας

Σχετικά Άρθρα
Δεν θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή έως ότου ιδρυθεί ένα παλαιστινιακό κράτος, προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan.
«Οι Παλαιστίνιοι εμποδίζονται να έχουν πραγματικά ένα κράτος… (Αλλά) μέχρι να δημιουργηθεί ένα παλαιστινιακό κράτος, κανείς σε αυτή την περιοχή δεν θα έχει ειρήνη», είπε ο Fidan σε μια νέα συνέντευξη σε περιοδικό που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα.
Λέγοντας ότι η «τραγωδία» στη Γάζα δεν ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε μια πολύμηνη επίθεση στη Γάζα, ο Fidan είπε στο περιοδικό Stav της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης ότι αυτή η ημερομηνία είναι μάλλον «μια εκδήλωση ενός προβλήματος που αγνοήθηκε».
Λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι η επί χρόνια συνεχιζόμενη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, ο Υπουργός τόνισε:
«Το Ισραήλ δεν εγκαταλείπει τη συνήθειά του να αρπάζει την παλαιστινιακή γη».
Το Ισραήλ κατέστρεψε τη Γάζα με το πρόσχημα της διασφάλισης της δικής του ασφάλειας, είπε ο Fidan, σκοτώνοντας όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, ηλικιωμένων και γυναικών.
Λέγοντας ότι η βαρβαρότητα στη Γάζα υπογραμμίζει την αποτυχία της τρέχουσας παγκόσμιας τάξης, ο Fidan υπογράμμισε ότι όλες οι θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αξίες έχουν καταπατηθεί στη Γάζα και ότι ακόμη και η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας έχει μπλοκαριστεί.
«Το Ισραήλ δεν έχει καμία ανοχή στους Παλαιστίνιους.
Αυτό επιβεβαιώνεται περαιτέρω από τις προσπάθειες του Ισραήλ να ακρωτηριάσει την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), η οποία παρέχει βασικές υπηρεσίες στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης