Τελευταία Νέα
Διεθνή

Airbnb: Υποχώρηση κερδών και αύξηση εσόδων το β' τρίμηνο 2024 - Κατάρρρευση 14% στη μετοχή

tags :
Airbnb: Υποχώρηση κερδών και αύξηση εσόδων το β' τρίμηνο 2024 - Κατάρρρευση 14% στη μετοχή
Τα έσοδα κινήθηκαν ανοδικά και ανήλθαν σε 2,75 δισεκ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Μειωμένα καθαρά κέρδη κατά 14% σε ετήσια σύγκριση παρουσίασε για το β' τρίμηνο του 2024 η Airbnb, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 555 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 9% και έφθασαν τα 894 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα της δημοφιλούς πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου κινήθηκαν ανοδικά και ανήλθαν σε 2,75 δισεκ. δολάρια, έναντι 2,48 δισεκ. ένα χρόνο πριν.
Ενώ η Λατινική Αμερική και η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι οι «ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές» της Airbnb, η εταιρεία προβλέπει ότι οι επισκέπτες πλέον προχωρούν σε κρατήσεις με μικρότερους χρόνους, ενώ κάνει λόγο για «σημάδια επιβράδυνσης της ζήτησης στους επισκέπτες από τις ΗΠΑ». Ενώ η αύξηση των μακροχρόνιων διαμονών ήταν κάτι που ξεχώριζε για την Airbnb κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία, η εταιρεία ανέφερε ότι «η αύξηση στις βραχυπρόθεσμες διαμονές και ολόκληρα σπίτια ξεπέρασε τις μακροχρόνιες διαμονές και τα δωμάτια της Airbnb, αντίστοιχα».
Για τις προοπτικές του γ' τριμήνου 2024, η Airbnb αναμένει τα EBITDA να είναι περίπου ίσα με το δεύτερο τρίμηνο.
Τα οικονομικά αποτελέσματα απογοήτευσαν τους επενδυτές, με αποτέλεσμα η μετοχή να καταρρέει 14% μετα-συνεδριακά στη Wall Street.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης