Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσοι αποκαλύπτουν: Στο Ismail της Οδησσού το ουκρανικό αεροδρόμιο για τα F-16

Ρώσοι αποκαλύπτουν: Στο Ismail της Οδησσού το ουκρανικό αεροδρόμιο για τα F-16
Δεν θα μπορέσουν να σταθούν τα F-16 απέναντι στο ρωσικό σύστημα αεράμυνας ούτε σε μια αερομαχία με Su-35S και Su-57 λένε Ρώσοι ειδικοί
Στην περιοχή του Ismail, στην επαρχία της Οδησσού πρόκειται οι Ουκρανοί να κατασκευάσουν αεροδρόμιο για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα τους προμηθεύσει η Δύση.
Αυτό αποκαλύπτει ο Sergei Lebedev, επικεφαλής ρωσικών μυστικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti o Lebedev υποστηρίζει πως η σχετική τοποθεσία θα είναι κοντά στο Ismail.
Επισημαίνει μάλιστα πως θα πρόκειται κυρίως για την ανακατασκευή παλαιότερων αεροδρομίων τόσο στο Ismail όσο και σε μια άλλη περιοχή κοντά στο χωριό Limanskoye στην περιοχή Belgorod-Dnestrovsky.
Κατά τον Lebedev, για την ανακατασκευή των αεροδιαδρόμων απαιτείται σημαντική ποσότητα ασφάλτου, αναφέροντας πως ήδη έχει δοθεί μια μεγάλη παραγγελία σε εργοστάσιο παραγωγής σκυροδέματος κοντά στα προάστια της Οδησσού.
Όπως λέει ο Lebedev, η συγκεκριμένη ποσότητα της παραγγελίας είναι αρκετή για την κατασκευή (ή επανακατασκευή) του αεροδρομίου.

Ξεπερασμένα τα F-16

Εν τω μεταξύ ο Mark Sleboda, Ρώσος πολιτικός επιστήμονας εκτιμά ότι τα μαχητικά που δίνει η Δύση στην Ουκρανία, είναι ξεπερασμένα.
Κατά τη γνώμη του, τα αεροπλάνα δεν θα μπορούν να αντέξουν το καλύτερο σύστημα αεράμυνας στον κόσμο.
Επιπλέον, επισημαίνει ότι τα F-16 θα γίνουν «επιθυμητός στόχος» για τον ρωσικό στρατό και θα βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο κοντά στη γραμμή μάχης.
«Ταυτόχρονα, η ρωσική πλευρά δεν θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν πυραύλους αέρος-εδάφους», πιστεύει ο Sleboda, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προειδοποιήσει ότι θέλουν να δώσουν ένα «ηχηρό μάθημα» στην ουκρανική πολεμική αεροπορία.

Δεν ανταγωνίζονται τα ρωσικά Su-35S και Su-57

Οι Ρώσοι επισημαίνουν ότι τα F-16 υστερούν σημαντικά έναντι των ρωσικών Su-35S και Su-57.
Ειδικοί της Rostec υποστηρίζουν ότι το F-16 δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα ρωσικά Su-35S και Su-57 σε μια αερομαχία και ότι η μόνη κατάληξη…θα είναι η καταστροφή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης