Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακλήθηκαν 3 εκατομμύρια air fryers - Οι κίνδυνοι των φριτέζων αέρος και η... Κίνα - «Κάηκαν, έλιωσαν έβγαζαν καπνούς»

Ανακλήθηκαν 3 εκατομμύρια air fryers - Οι κίνδυνοι των φριτέζων αέρος και η... Κίνα - «Κάηκαν, έλιωσαν έβγαζαν καπνούς»
Στα μέσα Μαρτίου, η Best Buy ανακάλεσε περισσότερα από 1/4 του εκατομμυρίου φριτέζες και φούρνους αέρος Insignia στη Βόρεια Αμερική μετά από πολλές αναφορές για προϊόντα που έπιασαν φωτιά, κάηκαν, έλιωσαν και έσπασε το τζάμι
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την εκτόξευση του TikTok, μια συσκευή κουζίνας ήρθε και έμεινε. Τα air fryers. Η δημοτικότητα των φριτέζων αέρος εκτοξεύτηκε στα ύψη αφού τα lockdown ανάγκασαν πολλούς ανθρώπους να μαγειρεύουν στο σπίτι αντί να τρώνε έξω.
Ωστόσο, οι καταναλωτές έχουν εκφράσει κάποιες ανησυχίες για την ασφάλεια: Από τότε έχουν ανακληθεί περισσότερες από 3 εκατομμύρια φριτέζες αέρος από διάφορες μάρκες λόγω κινδύνων πυρκαγιάς και εγκαυμάτων, σύμφωνα με μια ανασκόπηση της USA TODAY.
Από 259 αναφορές περιστατικών σε φριτέζες αέρος, περίπου το ένα πέμπτο αφορούσε τραυματισμούς, με αποτέλεσμα τη χορήγηση πρώτων βοηθειών ή επισκέψεις στα επείγοντα περιστατικά. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.

Ποιες φριτέζες έχουν ανακληθεί

Στα μέσα Μαρτίου, η Best Buy ανακάλεσε περισσότερα από 1/4 του εκατομμυρίου φριτέζες και φούρνους αέρος Insignia στη Βόρεια Αμερική μετά από πολλές αναφορές για προϊόντα που έπιασαν φωτιά, κάηκαν, έλιωσαν και έσπασε το τζάμι.
Η ανάκληση αφορούσε μοντέλα Insignia που αγοράστηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Νοεμβρίου 2023. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Best Buy απέσυρε τις φριτέζες Insignia από τα ράφια. Τον Απρίλιο του 2022, ανακάλεσε σχεδόν 700.000 συσκευές.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, περίπου 2 εκατομμύρια φριτέζες αέρος Cosori επίσης ανακλήθηκαν λόγω ελαττωματικής καλωδίωσης και αναφορών πως έπιασαν φωτιά, κάηκαν, έλιωσαν, υπερθέρμαναν και έβγαζαν καπνούς. Ορισμένοι καταναλωτές ανέφεραν ελαφρά εγκαύματα και υλικές ζημιές.
Στην πλειονότητά τους οι συσκευές αέρος παρασκευάζονται στην Κίνα δεν είναι άριστης ποιότητας στα εξαρτήματά τους για αυτό και παρατηρούνται προβλήματα.

Συμβουλές ασφάλειας

Ακολουθήστε το εγχειρίδιο οδηγιών για τους ιδανικούς χρόνους μαγειρέματος και τα όρια θερμοκρασίας για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.
Μην αφήνετε τη φριτέζα αέρος στην πρίζα όταν δεν τη χρησιμοποιείτε για να αποφύγετε πυρκαγιές και μην αφήνετε τη συσκευή χωρίς επίβλεψη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Αποφεύγετε τα σπρέι μαγειρέματος.
Ελέγχετε τακτικά το καλώδιο τροφοδοσίας και το φις για σημάδια ζημιάς και βεβαιωθείτε ότι η φριτέζα είναι συνδεδεμένη σε σταθερή πρίζα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης