Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα σενάρια για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ - Al Arabiya: Εντός 48 ωρών

Νέα σενάρια για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ - Al Arabiya: Εντός 48 ωρών
Το Ιράν ενδεχομένως να περιμένει την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στη Σαουδική Αραβία
Νέα σενάρια διακινούνται για το πότε θα εκδηλωθεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, μετά τη διάψευση της «προφητείας» των ΗΠΑ για απάντηση έως τις αρχές της εβδομάδας.
Δημοσίευμα του Al Arabiya αναφέρει ότι η αναμονή για την απάντηση του Ιράν διαρκεί περισσότερο από ό,τι ανέμεναν αρχικά οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς Αμερικάνοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Anthony Blinken, προειδοποίησαν την Κυριακή 4/8 και τη Δευτέρα 5/8 ότι η επίθεση θα πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών
Όπως αναφέρεται, μέχρι στιγμής, ούτε το Ιράν ούτε η Hezbollah έχει αναλάβει κάποιου είδους στρατιωτική ενέργεια, όπως αυτή που αναμενόταν.
Αν και η ακριβής φύση της στρατιωτικής απάντησης παραμένει ασαφής, Αμερικάνοι αξιωματούχοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα τους ότι αυτή… θα έρθει.
Σύμφωνα με το Al Arabiya, οι τελευταίες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η απάντηση ενδέχεται να καθυστερήσει μέχρι την Πέμπτη 8/8 ή την Παρασκευή 9/8, αναφέροντας ότι το Ιράν ενδεχομένως να περιμένει την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στη Σαουδική Αραβία.
Οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να προσπαθούν να καθορίσουν τη μορφή της απάντησης του Ιράν και εάν αυτή θα περιλαμβάνει συντονισμένη δράση με τη Hezbollah ή άλλες πολιτοφυλακές στο Ιράκ ή την Υεμένη.
Όπως μεταδίδει το Al Arabiya, οι Αμερικάνοι πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν το Ισραήλ να αντιμετωπίσει τις περισσότερες εκτοξεύσεις από το Ιράν και τους πληρεξούσιους του, αν και μια παρατεταμένη σύγκρουση με τη Hezbollah θα αποτελούσε πρόκληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης