Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρίσι 2024: Σύλληψη 7 Ισπανών επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρίσι 2024: Σύλληψη 7 Ισπανών επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η αστυνομία του Παρισιού συνέλαβε χωρίς λόγο 7 Χριστιανούς

Σχετικά Άρθρα
Επτά Ισπανοί Χριστιανοί συνελήφθησαν στο Παρίσι τη Δευτέρα (5/8/2024) αφού διέσχισαν την πόλη με λεωφορείο διαμαρτυρόμενοι για τη βλάσφημη απεικόνιση του Μυστικού Δείπνου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το λεωφορείο, το οποίο οργανώθηκε από την εκστρατεία CitizenGo, ήταν διακοσμημένο με τους Ολυμπιακούς κρίκους και μια εικόνα της αμφιλεγόμενης παρωδίας του Μυστικού Δείπνου, μαζί με τις λέξεις «Σταματήστε τις επιθέσεις σε Χριστιανούς».
Ωστόσο, η αστυνομία σταμάτησε το λεωφορείο στη λεωφόρο de Wagram και κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι δεν τους ενημέρωσαν ότι πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία.
Οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του 17ου διαμερίσματος πριν μεταφερθούν σε άλλο αστυνομικό τμήμα για να τεθούν υπό κράτηση.
Αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η εισαγγελία του Παρισιού είπε ότι είχε:

Άρει την κράτηση και έκλεισε την υπόθεση λόγω παρατυπίας, καθώς η προθεσμία παρουσίασης σε αστυνομικό ήταν πολύ αργά και ο λόγος των συλλήψεων δεν ήταν επαρκώς ακριβής.
Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα ανέφερε τα λόγια ενός δικηγόρου που είπε:
«Φαίνεται αδύνατο να συνιστά το έγκλημα της παράλειψης επικοινωνίας μιας διαμαρτυρίας επειδή δεν υπάρχει διαμαρτυρία παρουσία ενός μοναδικού οχήματος.
Ο εισαγγελέας έσπρωξε τον νόμο στα άκρα για να σταματήσει το λεωφορείο και να περιορίσει την ελευθερία του λόγου τους.
Επιπλέον, η διαδικασία ήταν παράτυπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης