Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης εισέβαλαν στα γραφεία ισραηλινής εταιρείας όπλων στο Ηνωμένο Βασίλειο: Έβαψαν, έσπασαν, έδειραν τους Security

Ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης εισέβαλαν στα γραφεία ισραηλινής εταιρείας όπλων στο Ηνωμένο Βασίλειο: Έβαψαν, έσπασαν, έδειραν τους Security

Ήταν ξεκάθαρα ανενόχλητοι παρά την προειδοποίηση του πρωθυπουργού Sir Keir Starmer

Σχετικά Άρθρα
Μια ομάδα διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης εισέβαλε την Τρίτη (6/8/2024) στα κεντρικά γραφεία μιας ισραηλινής εταιρείας όπλων - πιθανότατα εκμεταλλευόμενη το τρέχον χάος σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη δολοφονία τριών νεαρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ την περασμένη εβδομάδα.
Μέλη του δικτύου διαμαρτυρίας Palestine Action, που περιγράφουν τον στόχο τους ως «εξάρθρωση της βρετανικής συνενοχής με το ισραηλινό απαρτχάιντ», έκαναν επιδρομές στις εξαιρετικά ασφαλείς εγκαταστάσεις έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής Horizon της Elbit Systems UK κοντά στο Μπρίστολ.
Ήταν ξεκάθαρα ανενόχλητοι παρά την προειδοποίηση του πρωθυπουργού Sir Keir Starmer ότι οι ταραχοποιοί θα «αισθανθούν την πλήρη ισχύ του νόμου» — ή, ίσως, ακόμη και ενθαρρυμένοι από το γεγονός ότι σχεδόν όλη του η προσοχή έχει στραμμένη στην « ακροδεξιά».
Ο Πρωθυπουργός των Εργατικών υποσχέθηκε επίσης να αναπτύξει χιλιάδες αστυνομικούς για την καταστολή των ταραχοποιών, εγείροντας το ερώτημα πώς αυτοί οι ακτιβιστές κατάφεραν να φτάσουν τόσο μακριά.
Η Palestine Action ήταν ξεκάθαρα ικανοποιημένη με το έργο της, διατυμπανίζοντας διαδικτυακά ότι οι ακτιβιστές είχαν «επέμβει άμεσα στη γενοκτονική αλυσίδα εφοδιασμού του Elbit».

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης