Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στόχος σοκ για Kursk – Οι εισβολείς θα ανατίναζαν τον τεράστιο πυρηνικό σταθμό, για να φύγουν οι Ρώσοι από την Ουκρανία

Στόχος σοκ για Kursk  – Οι εισβολείς θα ανατίναζαν τον τεράστιο πυρηνικό σταθμό, για να φύγουν οι Ρώσοι από την Ουκρανία
Τι ήθελε πραγματικά να πετύχει η Ουκρανία με το παράτολμο αυτό σχέδιο, το οποίο ανέλαβαν να εκτελέσουν επίλεκτες αλλά λιγοστές δυνάμεις

(upd) Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η σπασμωδική και εκ προοιμίου καταδικασμένη σε αποτυχία ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιοχή Kursk.
Τι ήθελε πραγματικά να πετύχει η Ουκρανία με το παράτολμο αυτό σχέδιο, το οποίο ανέλαβαν να εκτελέσουν λιγοστές δυνάμεις.
Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι επιχειρησιακά οι Ουκρανοί ήθελαν να αποσπάσουν την προσοχή του ρωσικού στρατού από άλλες κατευθύνσεις ή να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό του Kursk.
Σύμφωνα με άλλους ειδικούς, πραγματικός στόχος των ουκρανικών δυνάμεων ήταν το Belgorod και η επίθεση στο Kursk ήταν απλώς ελιγμός.
Για άλλους περισσότερο…«υποψιασμένους» πραγματικός στόχος ήταν η ταχεία κατάρρευση του μετώπου, η εμπέδωση της ήττας στην ουκρανική κοινωνία και η σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία πριν από τα τέλη του 2024.
Όπως και να έχει το παράτολμο σχέδιο των Ουκρανών κατέληξε σε λουτρό αίματος.

Λουτρό αίματος

Ο ρωσικός στρατός και οι συνοριοφύλακες κυριολεκτικά διέλυσαν τους ουκρανικούς σχηματισμούς που εισέβαλαν στην περιοχή του Kursk.
Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη (7/8/2024) ανέφερε ότι η σκληρή αντίσταση του στρατού και των συνοριοφυλάκων σε συνδυασμό με μια σειρά αεροπορικών επιδρομών, πυραυλικών επιθέσεων και πυρών πυροβολικού εμπόδισαν τις δυνάμεις του Κιέβου να προχωρήσουν περαιτέρω στο Kursk.
Οι εφεδρείες των ουκρανικών δυνάμεων ηττήθηκαν κοντά στους οικισμούς Basovka, Zhuravka, Yunakovka, Belovody, Kiyanitsa, Korchakovka, Novaya Sech, Pavlovka και Gorodishche στην ουκρανική περιοχή Sumy, πρόσθεσε.
Οι Ουκρανοί έχασαν 260 στρατιώτες και 50 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά αρμάτων μάχης, οκτώ τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, τριών οχημάτων μάχης πεζικού.
Επιπλέον, καταστράφηκαν δύο συστήματα αεράμυνας Buk M1, ένα όχημα εκκαθάρισης ναρκών UR-77 και ένας σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου.

tank_1_1.jpg

Πλήρης κατάρρευση στο Donetsk

Η επίθεση στο Kursk, που ξεκίνησε νωρίς στις 6 Αυγούστου, έρχεται και ενώ οι δυνάμεις του Κιέβου βρίσκονται σε πλήρη κατάρρευση στην κατεύθυνση του Donetsk.
Η χρήση όπλων από τις ΗΠΑ και άλλους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου δείχνει ότι η επίθεση ενορχηστρώθηκε με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ.
Το καθεστώς του Κιέβου πίστευε ότι η επίθεση θα αποσπούσε την προσοχή του ρωσικού στρατού.
Ωστόσο, το μόνο που συνέβη ήταν να εξαντληθούν πλήρως οι ήδη περιορισμένες δυνάμεις της Ουκρανίας.
Η αποτυχία της επίθεσης θα μπορούσε να συμβάλει στην πλήρη κατάρρευση των δυνάμεων του Κιέβου προς άλλες κατευθύνσεις.

Πραγματικός στόχος ήταν το Belgorod;

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή Sergey Markov πραγματικός στόχος της επίθεσης των Ουκρανών ήταν το Belgorod.
Οι μάχες στη συνοριακή περιοχή του Kursk ήταν απλώς ένας ελιγμός εκτροπής, πιστεύει.
«Χτυπώντας την περιοχή του Kursk, προσπάθησαν να αποσπάσουν τις εφεδρείες του ρωσικού στρατού και να τους τραβήξουν την προσοχή από το Belgorod», σημείωσε ο Markov.
russian_soldier.JPG

Στόχος ήταν η κατάληψη του πυρηνικού σταθμού για να εκβιάσουν τη Ρωσία

Ο πολεμικός ανταποκριτής Alexander Sladkov και ο ειδικός Gennady Alekhin πιστεύουν ότι η ουκρανική ομάδα είχε στόχο τον πυρηνικό σταθμό Kursk (NPP) που βρίσκεται στην πόλη Kurchatov.
Η Ουκρανία ήθελε έτσι να ανακτήσει τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia για να μπορέσει να καταφύγει στον πυρηνικό εκβιασμό.
«Γιατί οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται τον πυρηνικό σταθμό του Kursk;
Θα είναι χρήσιμος. Υπάρχουν πολλές επιλογές.
Μπορεί να απαιτούσαν τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia ως προϋπόθεση για να εγκαταλείψουν το Kursk.
Μπορεί επίσης να απαιτούσαν την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία διαφορετικά, θα ανατίναζαν τον πυρηνικό σταθμό του Kursk», υποστήριξε ο στρατιωτικός ανταποκριτής,
προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν επίσης να κλείσουν τον πυρηνικό σταθμό για να στερήσουν τη Ρωσία από τη μεγαλύτερη πηγή ενέργειας.
Ο πυρηνικός σταθμός του Kursk συγκαταλέγεται στους τρεις κορυφαίους πυρηνικούς σταθμούς από άποψη χωρητικότητας.
Βρίσκεται επίσης στην πρώτη τετράδα όλων των τύπων πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής όσον αφορά στην ποσότητα παραγόμενης ενέργειας.
Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η Ουκρανία να αποφάσισε να επιτεθεί στην περιοχή Kursk της Ρωσίας για να στείλει μήνυμα στη Δύση ότι ο στρατός έχει ακόμη δυνάμεις. 
npp_kursk.jpg
Η επίθεση προετοιμαζόταν εδώ και μήνες

Είναι αυτονόητο ότι η Ουκρανία προετοίμαζε το σχέδιο της επίθεσης εδώ και μήνες.
Η ένταση των μαχών που ξέσπασαν στην περιοχή Kursk της Ρωσίας στις 6 Αυγούστου υποδηλώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν προετοιμαστεί σοβαρά για την επίθεση.
Η Ουκρανία χρησιμοποίησε μονάδες τακτικού στρατού για την επίθεση.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ανταποκριτή Alexander Kots, οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν μονάδες του τακτικού στρατού για την εισβολή.
Επομένως η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να αρνηθεί τη συμμετοχή στις εχθροπραξίες.
Σύμφωνα με τον Kots, δεν εισέβαλαν στο έδαφος της Ρωσίας μονάδες του Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος (RVC, τρομοκρατική οργάνωση, που απαγορεύεται στη Μόσχα), αλλά σχηματισμοί του ουκρανικού στρατού.
«Η κατάσταση είναι διαφορετική σήμερα.
Μπορούμε να δούμε συγκεκριμένες ταξιαρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που εισήλθαν στο έδαφός μας.
Δεν είναι ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης, ούτε τρομοκρατικό απόσπασμα, αλλά τακτικά στρατεύματα.
Δεν το κρύβουν αυτό» τόνισε ο αναλυτής.

kursk_2.jpeg
Αποστολή αυτοκτονίας

Ο Sladkov πιστεύει ότι η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει ένα λουτρό αίματος ως αποτέλεσμα της επίθεσης στo Kursk.
Αυτό θα συμβεί εάν ο ρωσικός στρατός περικυκλώσει τους Ουκρανούς και τους παγιδεύσει στο έδαφός του.
Ο Sladkov αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η οποία ανέφερε ότι οι Ουκρανοί δέχονταν μαζικές αεροπορικές και πυροβολικές επιδρομές.
«Δεν τα καταφέρνουν», σημείωσε ο ανταποκριτής.
Σύμφωνα με τον Sladkov, οι ουκρανοί μαχητές δεν κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη Sudzha και στράφηκαν στον οικισμό Korenevo.
Ωστόσο, οι επιθέσεις στα μετόπισθεν των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συνεχίζονται.
«Μαχητικά αεροσκάφη Su-25 και επιθετικά ελικόπτερα χτυπούν ασταμάτητα τον εχθρό.
Οι Ουκρανοί είναι άτυχοι επειδή αυτή η περιοχή είναι γεμάτη με ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια.
Χτυπήσαμε τις εφεδρείες στο Sumy, τις οποίες ο εχθρός δεν μπορεί να σχηματίσει για να προχωρήσει βοηθήσει την ομάδα της στην περιοχή του Κursk», σημείωσε.

Alaudinov (Ρώσος διοικητής): Το τελευταίο χαρτί Zelensky… καταρρέει το μέτωπο στο Donetsk

Με τις επιθέσεις στην περιοχή του Kursk, ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες του δυνάμεις με φόντο την κατάρρευση του μετώπου προς την κατεύθυνση του Donetsk αλλά και τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ υποστηρίζει ο Apty Alaudinov
, διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Akhmat και αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων. της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Βλέπουμε ότι το μέτωπο έχει ήδη καταρρεύσει.
Η Ουκρανία καταλαβαίνει ότι δεν είναι καν σε θέση να το σταματήσει.
Οπότε προσπαθούν να πάρουν κάτι, τουλάχιστον για να δείξουν στους αφέντες τους ότι μπορούν ακόμα να κάνουν κάτι.
Για να κάνουν θόρυβο και να προσπαθήσουν με κάποιο τρόπο να διαπραγματευτούν για κάτι.
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν τους πόρους για καταλάβουν ένα πυρηνικό εργοστάσιο, όσο κι αν θέλουν», είπε μιλώντας στο Soloviev Live TV ο Alaudinov.
«Ακόμη και εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν εξαπολύσει αυτή τη λεγόμενη «αντεπίθεση», ακόμη και αυτοί καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι πραγματικά δεν έχουν καμία πιθανότητα να κάνουν κάτι σοβαρό» υποστήριξε ο Alaudinov, ο οποίος εκτιμά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει εντός του 2024 με ρωσική νίκη.

kursk_3.jpg

Αιφνιδιάστηκαν οι Αμερικανοί;

Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που ανάγκασε τις ΗΠΑ να ζητήσουν εξηγήσεις από την ουκρανική ηγεσία.
Οι ΗΠΑ επισήμως δηλώνουν…αιφνιδιασμένες και θα ζητήσουν εξηγήσεις από την Ουκρανία, όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος.
Όπως σημειώνεται από την αμερικανική κυβέρνση, η Ουάσιγκτον πρόκειται να απαιτήσει από το Κίεβο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Οι Αμερικανοί ζήτησαν να «διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες», ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποιες ακριβώς «λεπτομέρειες» αναφέρονται οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης