Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος στον Musk λόγω… Trump: Η γερμανική αλυσίδα φαρμακείων Rossmann ακυρώνει τις συμφωνημένες αγορές από την Tesla

Πόλεμος στον Musk λόγω… Trump: Η γερμανική αλυσίδα φαρμακείων Rossmann ακυρώνει τις συμφωνημένες αγορές από την Tesla

Αυτή η απόφαση βασίζεται στην ασυμβατότητα μεταξύ των δηλώσεων του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla, Elon Musk, και των αξιών που αντιπροσωπεύει η Tesla

Σχετικά Άρθρα
Η Rossmann, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι δεν θα αγοράζει πλέον ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla για τον στόλο της εταιρείας της λόγω της υποστήριξης που έδειξε ο επικεφαλής της αμερικανικής κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Elon Musk στον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Donald Trump.
Η γερμανική εταιρεία φαρμακείων είπε ότι η απόφασή της θα εφαρμοστεί με άμεση ισχύ και προκλήθηκε από αυτό που αποκάλεσε «ασυμβατότητα» μεταξύ των δηλώσεων του Musk και των αξιών που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει η Tesla.
«Από εδώ και στο εξής, η Rossmann δεν θα αγοράζει πλέον οχήματα Tesla για τον στόλο της.
Αυτή η απόφαση βασίζεται στην ασυμβατότητα μεταξύ των δηλώσεων του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla, Elon Musk, και των αξιών που αντιπροσωπεύει η Tesla με τα προϊόντα της», ανέφερε ο όμιλος σε δήλωση στις 6 Αυγούστου.
«Ο Musk δεν κρύβει την υποστήριξή του στον Donald Trump.
Ο Trump έχει επανειλημμένα αποκαλέσει την κλιματική αλλαγή φάρσα – αυτή η στάση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αποστολή της Tesla να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο Raoul Rossmann, Διευθύνων Σύμβουλος και εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
Στις 14 Ιουλίου, ο Elon Musk «υποστήριξε πλήρως» τον Trump στο Χ, αφού ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στοχοποιήθηκε σε απόπειρα δολοφονίας.
Ο επικεφαλής της Tesla επιβεβαίωσε επίσης στο X ότι θα στηρίξει οικονομικά την προεδρική εκστρατεία του Trump.
Η γερμανική εταιρεία φαρμακείων κατέχει 34 Teslas στον εταιρικό της στόλο 800 οχημάτων, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Rossmann τόνισε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα EVs της Tesla που έχει ήδη στην κατοχή της για «λόγους βιωσιμότητας», αλλά σύντομα θα στραφεί σε άλλους κατασκευαστές και μοντέλα.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, πέτυχε αύξηση πωλήσεων 14,4% σε ολόκληρη την Ευρώπη το 2023, αυξάνοντας από 12,15 δισεκατομμύρια ευρώ σε 13,9 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η εταιρεία λειτουργεί περισσότερα από 4.000 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη, με 2.288 να βρίσκονται στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης