Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Οι Ουκρανοί σκόρπισαν σε χίλια κομμάτια στο Kharkiv - Η τακτική της Ρωσίας που κάνει την περιοχή απροσπέλαστη

Forbes: Οι Ουκρανοί σκόρπισαν σε χίλια κομμάτια στο Kharkiv - Η τακτική της Ρωσίας που κάνει την περιοχή απροσπέλαστη
Αδύνατος ο ουκρανικός ανεφοδιασμός στο Kharkiv λόγω των αντιαρματικών ναρκών
Η Ρωσία κατάφερε να αποκόψει πλήρως τον ουκρανικό στρατό από τις προμήθειές του στην περιοχή του Kharkiv με μια παλιά αλλά αποτελσματική τακτική, τονίζει το Forbes.
Πιο συγκεκριμένα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σκορπίζουν νάρκες στις χερσαίες διαδρομές που χρησιμοποιούν οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για προμήθειες.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, χρησιμοποιώντας συστήματα ναρκών πυροβολικού, ο ρωσικός στρατός μπορεί να διασκορπίσει εξ αποστάσεως αντιαρματικές νάρκες σε δρόμους, καθιστώντας τις εν λόγω διαδρομές απροσπέλαστες χωρίς εκτεταμένες προσπάθειες αποναρκοθέτησης.
Αυτές οι αντιαρματικές νάρκες συνοδεύονται συχνά από νάρκες κατά στρατιωτών, οι οποίες με τη σειρά τους καθιστούν τη διαδικασία αποναρκοθέτησης ακόμη πιο δύσκολη.
Αυτή η τακτική χρησιμοποιήθηκε στην περιοχή του Kharkov για να διαταραχθούν οι προσπάθειες της Ουκρανίας για ανεφοδιασμό πριν από μια αναμενόμενη μεγάλης κλίμακας επιθετική επιχείρηση.
Νωρίτερα ρωσικά μμε μετέδωσαν ένα ενδεικτικό περιστατικό, κατά το οποίο οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σημάδεψαν ένα στρατιωτικό όχημα γεμάτο εξοπλισμούς, παγιδεύοντάς το.
Αφού ο χειριστής του drone παρατήρησε το όχημα χρησιμοποιώντας μια θερμική απεικόνιση, οι στρατιώτες πυροδότησαν εξ αποστάσεως το αυτοκίνητο, τα θραύσματα του οποίου κατέρριψαν κι ένα ουκρανικό drone.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης