Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Marandi (Ιράν): Όποια κρατίδια του Κόλπου βοηθήσουν το Ισραήλ θα γίνουν στάχτη - Κι έπεται το οικονομικό κραχ...

Παρέμβαση Marandi (Ιράν): Όποια κρατίδια του Κόλπου βοηθήσουν το Ισραήλ θα γίνουν στάχτη - Κι έπεται το οικονομικό κραχ...
«Πρόκειται για μικρά καθεστώτα, πολύ ευάλωτα, με περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εάν οι Αμερικανοί χτυπήσουν το Ιράν, θα είναι υπεύθυνοι»...
«Κανείς στην περιοχή εκτός από τον Netanyahu και τους ανθρώπους γύρω του δεν θέλει μια κλιμάκωση. Μια κλιμάκωση μπορεί να σημαίνει το τέλος της παγκόσμιας οικονομίας. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλακούν σε οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η αμερικανική παρουσία στο Ιράκ θα εξαλειφθεί και οι αμερικανικές βάσεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου θα καταστραφούν και εκείνα τα καθεστώτα που φιλοξενούν τις αμερικανικές βάσεις θα καταστραφούν επίσης», δήλωσε ο ειδικός διαπραγματευτής του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και ακαδημαϊκός Mohammad Marandi σε συνέντευξή του στο TRT World.
«Πρόκειται για μικρά καθεστώτα, πολύ ευάλωτα, με περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εάν οι Αμερικανοί χτυπήσουν το Ιράν, θα είναι υπεύθυνοι επειδή φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις. Δεν μπορούν να αποφύγουν την ευθύνη» τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα φιλοαμερικανικά καθεστώτα του Κόλπου.
Άρα αυτό θα οδηγούσε σε οικονομική κατάρρευση, επεσήμανε, προσθέτοντας με νόημα, ότι όλοι έχουν ήδη δει τι συμβαίνει στο παγκόσμιο χρηματιστήριο.
«Έτσι, το έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι Αμερικανοί είναι να είναι πολύ προσεκτικοί με αυτό που κάνουν», επεξήγησε ο Ιρανός αξιωματούχος.
«Στην πραγματικότητα, το Ιράν δεν έχει άλλη επιλογή από το να χτυπήσει το Ισραήλ, παρόλο που το Ιράν δεν επιθυμεί έναν περιφερειακό πόλεμο».
Επέκρινε επίσης τις ΗΠΑ ότι δεν εμπόδισαν το ισραηλινό καθεστώς να διαπράξει φρικαλεότητες, λέγοντας: «Ό,τι και να κάνει το ισραηλινό καθεστώς, το καθεστώς στην Ουάσιγκτον θα το προστατεύσει, τα καθεστώτα στην Ευρώπη θα το προστατεύσουν».
Επισημαίνεται ότι οι περιφερειακές εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής κλιμακώθηκαν ραγδαία όταν το Ισραήλ δολοφόνησε τον ηγέτη της Hamas Ismail Haniyeh στην καρδιά της Τεχεράνης. 
Στον απόηχο των ισραηλινών χτυπημάτων το Ιράν έχει προαναγγείλει ότι θα εξαπολύσει σκληρά αντίμετρα κατά του εβραϊκού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης