Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει 1 εκατ. εμβόλια για την πολιομυελίτιδα

Γάζα: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει 1 εκατ. εμβόλια για την πολιομυελίτιδα
Στις 30 Ιουλίου το υπουργείο Υγείας της Γάζας κήρυξε τον θύλακα «ζώνη επιδημίας πολιομυελίτιδας»
Σχετικά Άρθρα
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι θα στείλει περισσότερα από ένα εκατομμύριο εμβόλια για την πολιομυελίτιδα στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τον εντοπισμό του ιού σε δείγματα λυμάτων.
«Ο ΠΟΥ στέλνει περισσότερα από 1 εκατ. εμβόλια που θα χορηγηθούν τις επόμενες εβδομάδες» στον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρή υγειονομική κρίση έπειτα από 10 μήνες πολέμου μεταξύ Hamas και Ισραήλ. «Ο εντοπισμός του ιού σε λύματα στη Γάζα είναι ένδειξη ότι κυκλοφορεί στην κοινότητα και θέτει σε κίνδυνο τα ανεμβολίαστα παιδιά» ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.
Στις 30 Ιουλίου το υπουργείο Υγείας της Γάζας -που ελέγχει η Hamas- κήρυξε τον θύλακα «ζώνη επιδημίας πολιομυελίτιδας», κατηγορώντας τον ισραηλινό στρατό ότι κατέστρεψε τις υγειονομικές υπηρεσίες και για αυτό επανεμφανίστηκε ο ιός.
Το στέλεχος CPV2 του ιού εντοπίστηκε σε δείγματα λυμάτων από την περιοχή του Χαν Γιουνίς και από την κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης