Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία δοκιμάζονται drones FPV λιθουανικής κατασκευής σε συνθήκες πραγματικής μάχης

Στην Ουκρανία δοκιμάζονται drones FPV λιθουανικής κατασκευής σε συνθήκες πραγματικής μάχης

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δοκίμασε drones FPV κατασκευής Λιθουανίας

Σχετικά Άρθρα
Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δοκίμασε drones FPV κατασκευής Λιθουανίας σε συνθήκες όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μάχη.
Το Υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας ανέφερε σχετικά:
«Οργανώθηκε έτσι ώστε η Ουκρανία να μπορεί να επιλέξει τα προϊόντα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των Ουκρανών στρατιωτών.
Πέντε λιθουανικές κατασκευαστικές εταιρείες πραγματοποίησαν επιτυχίες μετά τη βελτίωση των drones με βάση τα σχόλια από Ουκρανούς ειδικούς.
«Η Λιθουανία επιδιώκει να προωθήσει την παραγωγή drones και συστημάτων αντί-drone. Αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό για την Ουκρανία.
Οι Ουκρανοί μοιράζονται την εμπειρία τους από τη λειτουργία drones στο πεδίο της μάχης, δοκιμάζοντας drones από τους κατασκευαστές μας και, έχοντας επιλέξει τα καταλληλότερα, θα υπογράψουν συμβόλαια με τις κατασκευαστικές εταιρείες.
Αυτό είναι μια μεγάλη ενθάρρυνση και ένα σημαντικό βήμα για τους κατασκευαστές drones μας, καθώς η τεχνολογία και οι δυνατότητες των drone αποτελούν προϋπόθεση για να έχουμε σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Laurynas Kasciunas».
Τα λιθουανικά drones που έφεραν στην Ουκρανία για δοκιμή διέφεραν ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα εξαρτήματα και τις καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν».
Εκπρόσωποι του ουκρανικού στρατού αξιολόγησαν τα δείγματα και συνέταξαν συστάσεις.
Στο εγγύς μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις αξιολογήσεις και τις προτάσεις του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, οι Λιθουανοί κατασκευαστές που συμμετείχαν στις δοκιμές θα κληθούν να υποβάλουν τελικές προτάσεις και να υπογράψουν συμβάσεις.
Για την υποστήριξη της Ουκρανίας, σχεδιάζεται να διατεθούν 5 εκατ. ευρώ για την αγορά λιθουανικών drones, επιπλέον του ίδιου εξοπλισμού που αγοράστηκε για τις ανάγκες του λιθουανικού στρατού (έως 3 εκατ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης