Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στοχευμένη επιχείρηση Ισραήλ για τον ... αποκεφαλισμό της Hezbollah - Νεκρός ο διοικητής Hassan Fares Jeshi

Στοχευμένη επιχείρηση Ισραήλ για τον ... αποκεφαλισμό της Hezbollah - Νεκρός ο διοικητής Hassan Fares Jeshi
Παράλληλα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κτίρια που ανήκουν στη Hezbollah στην Αϊταρούν
Ένας διοικητής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Hezbollah, που θεωρείτο υπεύθυνος για τα πυρά κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων στο βόρειο Ισραήλ σκοτώθηκε σε επίθεση με drone στις 7 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).
Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, ο Ισραηλινός Στρατός υποστήριξε ότι ο διοικητής Hassan Fares Jeshi σκοτώθηκε σε επίθεση που είχε στόχο την πόλη Τζουάιγγια του νότιου Λιβάνου.
Παράλληλα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κτίρια που ανήκουν στη Hezbollah στην Αϊταρούν, σύμφωνα με τον στρατό της χώρας.
Στη δημοσιότητα δόθηκε μάλιστα και βίντεο από τα χτυπήματα.
Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον έξι άλλοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε μια μοτοσυκλέτα στην Τζουάιγγια.
Τα χτυπήματα δεν φάνηκαν να πτοούν τη σιιτική οργάνωση, η οποία ανακοίνωσε τρεις επιθέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας (7/8).
Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις, η οργάνωση έκανε γνωστό ότι οι μαχητές της βομβάρδισαν τις συνοριακές θέσεις του Ισραηλινού Στρατού σε al-Rahib, Jal al-Alam και al-Malikiyah «προς υποστήριξη του σταθερού παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και για να υποστηρίξουν τη γενναία και έντιμη αντίστασή του».
Δεν αναφέρθηκαν απώλειες από τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.
Οι τελευταίες επιθέσεις σημειώθηκαν καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για τα πιθανά αντίποινα της οργάνωσης του Λιβάνου για τη δολοφονία του ανώτερου διοικητή της οργάνωσης Fuad Shukr στη Βηρυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης