Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Οι εισαγωγές ρωσικού LNG εκτινάχθηκαν στα ύψη το πρώτο εξάμηνο του 2024

Γαλλία: Οι εισαγωγές ρωσικού LNG εκτινάχθηκαν στα ύψη το πρώτο εξάμηνο του 2024

Η άνοδος ήρθε παρά το γεγονός ότι η γαλλική εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 9%

Οι γαλλικές εισαγωγές ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αυξάνονται και τροφοδοτούν την αύξηση των εξαγωγών ρωσικού LNG προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
Νέα στοιχεία από το Κέντρο Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα (CREA) που δημοσιεύθηκαν στις 2 Αυγούστου έδειξαν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024, η Γαλλία εισήγαγε ρωσικό LNG αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, αύξηση 28% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Αυτό ισοδυναμούσε με 3,2 εκατομμύρια τόνους ρωσικού LNG το πρώτο εξάμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 109% σε όγκο σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.
Η άνοδος ήρθε παρά το γεγονός ότι η γαλλική εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 9% τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023.
Η TotalEneregies, η κορυφαία ενεργειακή πολυεθνική στη Γαλλία, πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο του LNG, αλλά είπε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα υφιστάμενων συμβάσεων, που είχαν υπογραφεί πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Επιπλέον, η εταιρεία έχει μια κοινοπραξία LNG με τη Ρωσία στη χερσόνησο Yamal του Αρκτικού Κύκλου.
Σύμφωνα με μια σύμβαση που υπογράφηκε το 2018, η TotalEnergies δεσμεύεται να αγοράζει 4 εκατομμύρια τόνους φυσικού αερίου από εκεί ετησίως, ανέφερε το AP στις 6 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης