Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Με ελάχιστη άνοδο ανεκόπη το πτωτικό σερί τριών ημερών

Χρυσός: Με ελάχιστη άνοδο ανεκόπη το πτωτικό σερί τριών ημερών
Οι ελπίδες για μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αντιστάθμισαν την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου
Σχετικά Άρθρα
Με ελάχιστη άνοδο μετά από απώλειες τριών συνεχόμενων ημερών έκλεισε η τιμή του χρυσού, καθώς δέχθηκε ώθηση από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ουκρανία.
Παράλληλα, οι ελπίδες για μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αντιστάθμισαν την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου -ανέκαμψε στις 103 μονάδες ο δείκτης ICE US Dollar Index.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Αυγούστου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με άνοδο 1,40 δολ. στα 2.390,50 δολάρια ανά ουγγιά. Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας ο χρυσός ενισχύθηκε 1,4%, μετά από δύο εβδομάδες απωλειών. Για το σύνολο του Ιουλίου 2024, υπενθυμίζεται, η τιμή (με βάση τα πιο ενεργά συμβόλαια) κατέγραψε κέρδη συνολικά 4,2%.
Σε ό,τι αφορά στο ασήμι παραδόσεως Αυγούστου, έκλεισε στα 26,830 δολάρια ανά ουγγιά (-0,266 δολάρια), ενώ ο χαλκός παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε στα 3,9280 δολάρια η λίβρα (-0,0835 δολάρια).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης