Οι βελγικές ζυθοποιίες παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις τόσο στην κατανάλωση όσο και στις εξαγωγές το 2023
Πέρυσι, η ΕΕ παρήγαγε 34,3 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας.
Σε σύγκριση με το 2022, η παραγωγή αλκοολούχου μπύρας μειώθηκε κατά 5%, σημειώνοντας μείωση 1,7 δισεκατομμυρίων λίτρων.
Οι ευρωπαϊκές ζυθοποιίες αντιμετωπίζουν μακροχρόνια μείωση της κατανάλωσης μπύρας λόγω ανησυχιών για την υγεία, αύξησης του κόστους πρώτων υλών και, πιο πρόσφατα, διαταραχών στο εμπόριο δημητριακών που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι βελγικές ζυθοποιίες παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις τόσο στην κατανάλωση όσο και στις εξαγωγές το 2023, παρά την ισχυρή κουλτούρα της μπύρας του Βελγίου.
Ομοίως, η κατανάλωση μπύρας στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Τσεχική Δημοκρατία έχει επίσης μειωθεί.
Ένα άλλο βασικό εύρημα που δημοσίευσε η Eurostat ήταν η αύξηση της παραγωγής μπύρας χωρίς αλκοόλ.
Στην Ευρώπη αυτή η παραγωγή έχει αυξηθεί κατά 0,2 δισεκατομμύρια λίτρα, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 13,5 τοις εκατό της συνολικής παραγωγής μπύρας.
Η Brewers of Europe, η οποία περιλαμβάνει 29 εθνικές ενώσεις ζυθοποιίας, ανέφερε ότι η μη αλκοολούχα μπύρα αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερο από το 5% της ευρωπαϊκής αγοράς μπύρας το 2023.
Η Γερμανία παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός μπύρας στην ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας το 22,3% της παραγωγής του μπλοκ, ακολουθούμενη από την Ισπανία με 12,4% και την Πολωνία με 10,88%.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών