Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Η ζήτηση για αλκοολούχα μπύρα μειώνεται στην Ευρώπη – Αύξηση στην παραγωγή και κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ

Eurostat: Η ζήτηση για αλκοολούχα μπύρα μειώνεται στην Ευρώπη – Αύξηση στην παραγωγή και κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ

Οι βελγικές ζυθοποιίες παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις τόσο στην κατανάλωση όσο και στις εξαγωγές το 2023

Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με νέα στοιχεία της Eurostat, η παραγωγή αλκοολούχου μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μειωθεί, ενώ η παραγωγή μη αλκοολούχου μπύρας έχει αυξηθεί.
Πέρυσι, η ΕΕ παρήγαγε 34,3 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας.
Σε σύγκριση με το 2022, η παραγωγή αλκοολούχου μπύρας μειώθηκε κατά 5%, σημειώνοντας μείωση 1,7 δισεκατομμυρίων λίτρων.
Οι ευρωπαϊκές ζυθοποιίες αντιμετωπίζουν μακροχρόνια μείωση της κατανάλωσης μπύρας λόγω ανησυχιών για την υγεία, αύξησης του κόστους πρώτων υλών και, πιο πρόσφατα, διαταραχών στο εμπόριο δημητριακών που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι βελγικές ζυθοποιίες παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις τόσο στην κατανάλωση όσο και στις εξαγωγές το 2023, παρά την ισχυρή κουλτούρα της μπύρας του Βελγίου.
Ομοίως, η κατανάλωση μπύρας στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Τσεχική Δημοκρατία έχει επίσης μειωθεί.
Ένα άλλο βασικό εύρημα που δημοσίευσε η Eurostat ήταν η αύξηση της παραγωγής μπύρας χωρίς αλκοόλ.
Στην Ευρώπη αυτή η παραγωγή έχει αυξηθεί κατά 0,2 δισεκατομμύρια λίτρα, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 13,5 τοις εκατό της συνολικής παραγωγής μπύρας.
Η Brewers of Europe, η οποία περιλαμβάνει 29 εθνικές ενώσεις ζυθοποιίας, ανέφερε ότι η μη αλκοολούχα μπύρα αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερο από το 5% της ευρωπαϊκής αγοράς μπύρας το 2023.
Η Γερμανία παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός μπύρας στην ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας το 22,3% της παραγωγής του μπλοκ, ακολουθούμενη από την Ισπανία με 12,4% και την Πολωνία με 10,88%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης